home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
ES Motors Porsche 911 Turbo S

Veoma malo automobila može da se meri s Porscheom 911 Turbo S na pravoj liniji, ali jedna tjuning kuća iz Velike Britanije je ovaj sportski automobil učinila još strašnijim.

Ovaj 'Gulf' plavi 911 Turbo S je dobio tretman ES Motorsa, u obliku njihovog ES1200+ paketa koji, kao što samo ime sugeriše, udvostručuje snagu automobila, piše Jutarnji.hr. YouTube kanal Gassed je imao je priliku da testira automobil na dynu, na kome je 911 pokazao veoma impresivne brojke.

Tokom prvog testa 911 Turbo S je pokazao 1096 KS, dok je drugim testom, uz dodatni podsticaj 'ukucan' u turbopunjače, taj broj porastao na 1133 KS. Trećom vožnjom Porsche je pokazao 1209 KS, što je već ekvivalentno Bugattiju Veyronu Super Sport. Međutim, priča ovde ne prestaje.

Većini ljudi to bi bilo više nego dovoljno, ali ES Motors je zatim napravio izmene na kompjuteru automobila (ECU), pri čemu mu je omogućio da koristi trkačko gorivo. S višim oktanskim gorivom, 911 je proizveo 1355 KS, ali primećeno je gubljenje trakcije na gumama, što je smanjilo izlazne brojke.

Zatim su ugrađene druge dve konfiguracije ECU-a, ali one nisu testirane iz nepoznatih razloga. YouTuber navodi da se to dogodilo, ovaj 911 Turbo S bi teoretski bio sposoban da proizvede oko 1600 KS!

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: YouTube Screenshotčitanja : 231Komentari