home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW M535i

Previše ljudi koristi reč ‘jedinstveno‘ da opiše stvari koje su u osnovi samo posebne. Ovaj E28 BMW 535i je zaista jedinstven, nakon što je vlasnik 16 godina radio na njegovoj personalizaciji.

Colin Baker je kupio ovu staru Seriju 5 s namerom da izvrši simpatičnu restauraciju. Jasno, ‘simpatična‘ restauracija se nije dogodila, već je umesto toga Baker staru limuzinu ofarbao u ljubičasto i ukrasio detaljima od 24-karatnog zlata, piše Jutarnji.hr.

BMW M535i

Metalik boja Ametist nijansa je BMW Motorrada iz 1980-ih godina. Baker je profesionalni lakirer automobila i koristio je prilagođenu mešavinu nijansi kako bi dobio neke dodatne ultraljubičaste nijanse.

Baker je počeo tako što je samo pozlatio turbopunjač, ali je onda krenuo u dodavanje još zlatnih stvari. Sada većina unutrašnjih i spoljašnjih ukrasa ima zlatni metalni pokrov. Baker procenjuje da se na automobilu nalazi između 5500 i 6000 funti vrednog zlata.

BMW M535i

Trenutni pogonski sklop s turbopunjačem ima oko 500 KS (373 kW), a sledeći plan je da ugradi još veći turbopunjač, koji bi takođe dobio pozlatu. Serija 5 se vozi na vazdušnom oslanjanju, a instalacija je očigledno bila težak posao jer kompanija nije napravila komplet posebno za E28.

U kabini ima još više kombinacije između ljubičaste i zlatne. Veći deo unutrašnjosti je presvučen alkantarom, a Baker je sve komade sašio ručno. Kaže da ne planira da ga proda. Nakon toliko rada na modifikacijama, jedini put koji vidi je nastavak personalizovanja limuzine u godinama koje dolaze, a zatim da ga ostavi porodici.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 796Komentari