home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
RUF RT12 R

Jedan retki proizvod nemačkog tjunera RUF ide na aukciju koja se održava u maju.

Reč je o modelu RUF RT12 R baziranom na modelu 911 Turbo, koji je proizveden 2015. godine. Lakiran je u tamno zelenu boju, dok kontrast prave žuta kočiona klešta. Unutrašnjost je takođe zelene boje.

RUF RT12 R

RUF je proizveo svega 13 primeraka ovog automobila koji su svoj život počeli kao primerci Porschea 911 Turbo s pogonom na sva četiri točka, ali ovaj primerak ima pogon na zadnje točkove i jedan je od samo dva s takvim specifikacijama, navodi Klix.ba.

RUF RT12 R

Nemački tjuner je povećao zapreminu Porscheovog 3,6 litarskog twin-turbo motora iz modela 996 Turbo na 3,8 litara, ugrađeni su Mahle klipovi i livena usisna grana, nakon čega motor isporučuje 730KS i 940 Nm obrtnog momenta. Ovim je RUF-ova verzija snažnija od modela GT2 RS, koji razvija 700KS i 750 Nm obrtnog momenta.

Automobil je dobio karbon-keramičke diskove, a nazad je spojler pozajmljen od modela 997 GT3 RS. Ispod tog spojlera su veliki usisnici za turbopunjače. RUF je očekivano poradio i na oslanjanju. S motorom je uparen 6-stepeni manuelni menjač.

"Blizanac" ovog automobila je ranije prodat za 910.000 dolara.

Izvor: Klix.bačitanja : 761Komentari