home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hot Rod Service 1959 Chevrolet Corvette

Jedan 1959 Chevrolet Corvette model koji ne liči ni na šta što smo do sada mogli da vidimo odlazi na aukciju sledećeg januara putem kompanije Barrett-Jackson.

Kao najistaknutija ponuda aukcijske kuće, ovaj neverovatni primerak iz 1959. godine stilizovan je od strane Hot Rod Service brenda. Ispod neverovatne karoserije nalazi se ručno kreirana kockasta šasija koja je proširila i produžila ovu mašinu. Ona takođe poseduje poprečno učvršćivanje i specijalno prilagođene izduvne otvore, ručno izrađene nosače karoserije i enterijerne rol bar šasijske podrške. Nova arhitektura poseduje i specijalno kreirani zadnji deo vešanja sa sistemom prilagođenih viljušaka ručne izrade sa četiri tačke spajanja.

Hot Rod Service 1959 Chevrolet Corvette

Ova poboljšanja nastavljaju se i ispod površine sa novim nosačima vešanja i Accuair sistemom koji omogućuje automobilu da se spustni još niže kada je parkiran. Novi komplet Wilwood bušenih i prorezanih kočionih diskova takođe je dodat i u pratnji kočionih klešta sa šest klipova mere 15 inča napred i 14 pozadi. Hot Rod Service je ugradio i kočione vodove od nerđajućeg čelika, sistem za gorivo i rezervoar od istog materijala, filter za gorivo u štop svetlu i dvostruki glavni cilindar marke Wilwood.

Hot Rod Service 1959 Chevrolet Corvette

Agregat ovog super klasika preuzet je sa Chevrolet LS7 modela i dodata mu je specijalna radilica, Kinsler IR unakrsne karburatore i specijalni dvostruki usisnik hladnog vazduha. Iako listing aukcijske kuće ne pominje koliko snage ova predivna mašina poseduje, znamo da je ova V8 jedinica povezana sa Chevrolet 6L90E transmisjiom i Currie Truetrac devetoinčnom zadnjom osovinom, sa 3,72 zupčanicima i troinčnim pogonskim vratilom od aluminijuma.

Hot Rod Service 1959 Chevrolet Corvette

Tjuner je potpuno transformisao i enterijer ovog vozila, opremajući ga novom kontrolnom tablom sa speciajalno kreiranim instrument satovima, centralnom konzolom od fiberglasa, dugmetom za start, daljinskim razdvajanjem baterije, elektronskim kočenjem u slučaju nužde, obrađenim pedalama, Alpine stereo sistemom, pedalnim promenama brzine, MOMO upravljačem, kožnim tepihom u prtljažniku i Vintage Air sistemom.

Izvor: Autoexclusive.rs / Carscoops.comčitanja : 583Komentari