home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
2023 Carroll Shelby Centennial Edition Mustang

Da je i danas živ, Carroll Shelby (Kerol Šelbi) bi napunio sto godina 11. januara 2023. Uprkos ovoj činjenici, njegova istoimena kompanija ne propušta da proslavi rođendan svog osnivača uvođenjem specijalnog paketa za Ford Mustang GT.

Pod nazivom 2023 Carroll Shelby Centennial Edition Mustang, Shelby American nudi ovo specijalno izdanje u ograničenom broju. Međutim, modifikacije se ne odnose isključivo na performanse, jer ova verzija dolazi sa nekoliko Centennial brendiranih predmeta kako bi obeležila njenu ekskluzivnost, uključujući potpisani crni Stetson šešir i Shelby Centennial knjigu koju je objavio Team Shelby.

2023 Carroll Shelby Centennial Edition Mustang

Osim uobičajenih Shelby modifikacija na eksterijeru, specijalno izdanje Shelby Mustanga dolazi sa Centennial bedžem na zadnjem panelu, bokovima i amblemima. Tu je i satensko crna traka Le Mans. U unutrašnjosti, pragovi, patosnice i kožne presvlake dolaze sa amblemima i oznakama Carroll Shelby Centennial Edition.

2023 Carroll Shelby Centennial Edition Mustang

Što se tiče motora, 5.0 litarski V8 sa kompresorom ovde raspolaže sa 750KS.

U paketu je i set 20-inčnih crnih točkova sa gumama 305/30/20, pa hauba sa ventilacijom, Borla izduvni sistem, sportske opruge, Brembo prednje čeljusti...

2023 Carroll Shelby Centennial Edition Mustang

„Ovaj Shelby Mustang pruža nivo performansi koje bi Carroll očekivao da ima automobil sa njegovim imenom na njemu. Toliko smo uvereni da bi on odobrio Carroll Shelby Centennial Edition Mustang da stavljamo crni Stetson kakav je nosio, sa svakim automobilom“, rekao je Vins Laviolet, potpredsednik za operacije u Americi, test vozač i šef istraživanja i razvoja.

Shelby American će napraviti samo 100 jedinica Carroll Shelby Centennial Edition Mustanga za 2023., a cena paketa počinje od 49.995 dolara za Ford Mustang GT, isključujući verzije California Special i Mach 1.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 316Komentari