home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Moment Motor Company

Moment Motor Company sa sedištem u Teksasu je predstavio svoju najnoviju konverziju, a to je električni Mercedes-Benz 280SL.

Moment Motor Company

Reč je o modelu brojčano ograničene proizvodnje, koji služi kao preteča serije konverzija klasičnih automobila pod nazivom "Signature". Model 280SL koristi 400-voltni pogon i raspolaže sa 300 KS i 502 Nm obrtnog momenta. Trofazni motor je kombinovan s baterijom kapaciteta 62 kWh, koja omogućava domet od 282 km.

Moment Motor Company

Ostale fokusne tačke uključuju potpuno integrisani sistem kontrole vozila, električne kočnice i upravljanje, tako da je ovaj pola veka star automobil pretvoren u kabriolet s dva sedišta koji može sa "zabrine" i najsavremenije sportske automobile s motorima s unutrašnjim sagorevanjem.

Moment Motor Company

Cena konverzije iznosi 135.000 dolara, ali ona ne uključuje automobil. Ipak, kompanija će zainteresovanim kupcima pomoći da nabave obnovljeni primerak po principu "ključ u ruke" preko svog partnera Unique Cars of Palm Beach po ceni od 250.000 dolara.

SL W113 se proizvodio između 1963. i 1971. godine, a širom sveta je prodato više od 48.000 primeraka. Automobil je važio za statusni simbol u svoje vreme, dok salonski primerci danas koštaju nekoliko stotina hiljada dolara.

Izvor: Klix.ba / Topgear.comčitanja : 638Komentari