home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor : www.blic.co.yu

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić predložio je juče predstavnicima nemačkog Mercedesa uspostavljanje novog strateškog partnerstva te kompanije i fabrike FAP u Priboju, po modelu koji je ugovoren između „Fijata“ i kragujevačke „Zastave“.

Delegacija „Mercedes-Benca“, na čelu s generalnim direktorom te kompanije za Srbiju i Crnu Goru Stavrosom Paraskevaidesom i predstavnikom nemačke ambasade u Beogradu, sastala se sa Dinkićem na poziv Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Dinkić je delegaciji „Mercedesa“, koji je ranije uspešno sarađivao sa FAP-om, predstavio podsticaje koje Srbija nudi prvoklasnim svetskim proizvođačima automobila za izgradnju pogona na teritoriji Srbije.
Ti podsticaji uključuju besplatnu dodelu zemljišta, koje je opremljeno neophodnom komunalnom infrastrukturom, zatim status slobodne carinske zone, oslobađanje od poreza na profit i plaćanja lokalnih taksa i poreza u periodu od 10 godina, kao i finansijski podsticaj države u iznosu do 25 odsto vrednosti investicije za ulaganje od preko 200 miliona evra i zapošljavanje više od 1.000 radnika.
Dinkić je, kako je saopštilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, naglasio da su uslovi koje je Srbija spremna da ponudi daleko povoljniji od onih koje u ovom trenutku nude Rumunija, Mađarska, Češka i Poljska.čitanja : 810Komentari