home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Uspeh Renaulta sa Dacijom naravno nije prošao nezapaženo od strane konkurencije pa su svoje niskobudžetne automobile već najavili i Toyota, GM, Fiat, VW, Hyundai i ostali. Sada se ponovo govori da i drugi francuski proizvođač, PSA grupacija (Peugeot i Citroen), želi da zagrize deo kolača u tom segmentu tržišta.

Tačnije, ponovo su oživele prošlogodišnje priče da Peugeot navodno sprema povratak odnosno uskrsnuće davno ukinute marke Talbot, koja je do svog gašenja bila u sastavu pomenute PSA grupacije. Talbot je ostao poznat po modelima kao što su Samba, Solara i Horizon, koje je još uvek moguće videti i na našim putevima.

Ako je verovati pojedinim izvorima, pod budućim low cost brendom bi se našli pre svega automobili, koji se proizvode u Citroenovoj kineskoj fabrici Dongfeng (na slici je Dongfeng C-Elysee, odnosno stari Citroen ZX u limuzinskoj verziji) i automobili koje PSA prodaje u Južnoj Americi.

Sem o povratku Talbota, u Peugeotu navodno ozbiljno razmišljaju i o napadu na konkurenciju i u klasi luksuznih limuzina i o uskrsnuću marke Panhard.čitanja : 1011Komentari