home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Indijska grupa "Tata" najavila je da će najjeftiniji automobil na svetu "nano" proizvoditi u zapadnoj državi Gudžarat, umesto u Bengalu gde je prvobitno bilo planirano da se podigne nova fabrika, javljaju agencije.

Fabrika će se nalaziti u Sandanu, u blizini grada Ahmedabada, u zapadnoj indijskoj državi Gudžarat, koja je ponudila povoljne uslove za podizanje novog pogona za izradu automobila čija će se cena kretati oko 2.000 dolara.
Saopštenje o promeni plana proizvodnje dugo najavljivanog najjeftinijeg putničkog automobila na svetu objavljeno je u utorak nakon što je "Tata" odlučila da se povuče iz planirane proizvodnje u Bengalu, zbog spora sa tamošnjim vlastima i protesta seljaka.
Vlast u Bengalu je eksproprisala zemlju i pokušala da je ponudi "Tati" za novi pogon, što je naišlo na ogorčene proteste lokalnog stanovništva.
Novi automobil "tata nano" trebalo bi da se pojavi na tržištu ovog meseca, ali je kompanija saopštila da se rok pomera i da će se "nano" naći na tržištu početkom 2009. godine.
Predstavnik "Tate" je izjavio da će se u novom pogonu u početku proizvoditi oko 250.000 super - jeftinijih putničkih vozila godišnje.

Izvor : Tanjug.co.yučitanja : 827Komentari