home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Švedska kompanija "Volvo automobili", koja se nalazi u vlasništvu američkog "Forda", potvrdila je da će ukinuti dodatnih 3.400 radnih mesta, najviše u domaćim pogonima, zbog slabe prodaje vozila u Evropi i Americi.

Novi otkazi ugroziće, prvenstveno, oko 2.000 zaposlenih u proizvodnji i oko 700 adminsitrativaca uglavnom u Švedskoj, saopštila je kompanija u Stokholmu.
Ukupno sa ranije najavljenim otkazima, "Volvo" će smanjiti broj zaposlenih za oko 6.000, uključujući i 2.900 radnika u proizvodnji, od ukupno 25.000 zaposlenih. Pored radnika u pogonima u Geteborgu, na zapadu Švedske, pred otkazima je i 600 zaposlenih u inostranstvu.
Pored toga, u okviru mera štednje biće prekinuti ugovori i sa 700 savetnika.
"Ovo su teška vremena za čitavu auto-industriju, uključujući i 'Volvo'. Najnovije mere su neophodne kako bi se stvorila jedna nova i stabilna korporacija 'Volvo automobili', kompanija koja će mnogo više pažnje posvećivati poslovanju i organizaciji," izjavio je izvršni direktor kompanije "Volvo automobili" Stefan Odel.
On je ocenio da je stanje u svetskoj auto-industriji mnogo gore nego što se očekivalo.
"Volvo" je nedavno najavio smanjenje proizvodnje ukidanjem noćne smene, kao i da ove godine očekuje plasman oko 400.000 vozila, u poređenju sa 457.000 koliko je prodato lani.

Izvor : Tanjug.co.yučitanja : 1153Komentari

Ja nikada ne bih kupio volvo jer mi se ne svidjaju , ali to su veoma kvalitetni automobili ! Mislim da im je jako los marketing i da je zbog toga losa prodaja !!!

Autor denke 09 Okt 2008, 11:25

Los dizajn i nenormalna cena.

Bez obzira na tradiciju, kvalitet im je na nivou Skode pa cak i nize.

Ono sto su bili, nisu vise.

I Mazda je u istom koncernu, pa belezi pozitivne rezultate.

Autor ChedomirADELAIDE 09 Okt 2008, 12:15

Volvoa prodaje samo staro ime,brend. Tome dolazi kraj,mora brzo nesto da se manja.

Autor Volvo 13 Okt 2008, 12:11