home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija "Reno", drugi po veličini francuski proizvođač automobila i "Elektrisite de Frans" (EDF), najveći evropski proizvođač električne energije, potpisali su sporazum o razvoju mreže servisnih stanica za dopunu baterija vozila na električni pogon u Francuskoj do 2011. godine.

Izvršni direktor "Renoa" Karlos Gon ocenio je osnivanje ovakvog operatera u oblasti distribucije električne energije kao izuzetno značajan korak za "Reno".
Francuska kompanija i njena japanska filijala "Nisan" obećale su da će vozila na elekrični pogon uvesti na američki tržište do 2010. godine, a u Izraelu i Danskoj godinu dana kasnije. "Reno" namerava da domaćem tržištu ponudi vozilo na električni pogon u 2012. godini, podsetila je agencija Blumberg.
Projektom sa EDF je predviđen razvoj modela prodaje električne energije koji će biti dostupan i ostalim proizvođačima ekoloških vozila. Taj model bi mogao da uključi iznajmljivanje baterija, ali i mrežu servisnih stanica na kojima će vozači moći da dopune ispražnjene baterije ili na ih zamene napunjenim.

Izvor : Tanjug.co.yučitanja : 1023Komentari

Daj Boze...

Ono sto nam treba su upravo 100% el.automobili a ne takozvani "hibridi" tj.motor sa unutrasnjim sagorevanjem i elektro-motor.

U zadnje vreme su poboljsali dosta voznu autonomiju i samo su ovakve stanice za punjenje/zamenu trebale.

Bravo.

Autor Eki 11 Okt 2008, 19:58