home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Politika.rs

U Somboru je juče potpisan ugovor između fabrike „Boja” i Zavoda za izradu novčanica. Vozila će imati i registarsku nalepnicu izrađenu od istog materijala kao i nova lična karta.

– Konačno, posle više od godinu dana nagađanja kako će izgledati nove registarske tablice u Srbiji, kakvu će zaštitu imati i ko će ih izrađivati, juče je u Somboru u AD „Boja”, fabrici za izgradu saobraćajne signalizacije, potpisan ugovor između ove organizacije i Zavoda za izradu novčanica Srbije, čime je i započeo proces brzih priprema za izradu novih registarskih tablica. Vrednost ovog posla je više od devet miliona evra, a „Boja” će biti podizvođač u čijem će se pogonu izrađivati blanko tablice. Zavod za izradu novčanica će ih dorađivati i utiskati sve potrebne vrste zaštite.

– Ove nove tablice biće savremenije nego u mnogim zemljama Evrope, a posebno našeg okruženja – rekao nam je za „Politiku” Zlatomir Janković, zamenik direktora„Boje”.

Fabrika u Somboru je odavno bila spremna za početak izrade registarskih tablica, a sada kada je MUP Srbije odobrio konačnu verziju,počinje veliki posao.Moraće da se izradi više od četiri miliona registarskih tablica za dva miliona registrovanih putničkih i drugih vozila u Srbiji, mesečno po 330.000 tablica.

Da je dogovor postignut, potvrdio nam je i direktor Zavoda za izradu novčanica Ljubiša Vuletić koji nam je rekao da je ugovor sa„Bojom” potpisan posle dozvole koja je dobijena od MUP-a Srbije.

Ljubiša Vuletić nam je potvrdio da je već naručena mašina za ispupčenja, koja uskoro treba da bude isporučenaZavodu za izradu novčanica.

Po specifikaciji koju je uradio i odobrio MUP tablice će biti izuzetnog kvaliteta sa višeslojnom zaštitom. U Zavodu za izradu novčanica radiće se takozvanatrećatablica koja će se lepiti na šoferšajbnu vozila, gde će biti urađena laserska numeracija koja će sadržati i sve druge zaštitne elemente. To će biti registarska nalepnica koju će imati svako vozilo, a ona će biti polukarbonantna, izrađena od istog materijala kao i lična karta. To znači da na njoj neće moći ništa da se dopisuje, a sadržaće podatke o vozilu, vozaču i druge zaštitne elemente koji ne mogu da se falsifikuju.

Prema ugovoru koji je potpisan, „Boja” će izrađivati tablice, u Zavodu za izradu novčanica će ugrađivati svu potrebnu zaštitu, a zatim će se iz ove ustanove distribuirati policijskim upravama, a one izdavati građanima.Izdavanje novih tablica će započeti odmah posle Nove godine, a to znači da će se prva vozila na ulicama gotovo svih gradova u Srbiji, sa novim, modernim i evropski zaštićenim registarskim tablicama, pojaviti početkom 2009. godine.

Autor : Z. Zejneličitanja : 2590Komentari

Коначно...

Autor Тасман 11 Okt 2008, 18:18

Samo nigde ne piše koliko će to "zadovoljstvo" da košta vlasnika vozila. Ili da pogađamo?

Autor sanjalice 11 Okt 2008, 20:16

Kad toliko zelimo da se prikljucimo EU i usvojimo njihove zakone zasto ne pocnemo od registracije vozila. U Ceskoj i Rumuniji na primer registracija se obavlja JEDNOM u zivotu ukoliko imate jedna kola i ne menjate adresu stanovanja a tehnicki pregled se radi na 4 godine za novo vozilo i na svake 2 za polovna. I nemaju tu trecu tablicu. Registracija je ista za sva vozila do 3.5 tona i sa tehnickim pregledom i prenosom vlasnistva iznosi 40 evra. Bez obzira na kubikazu.
Evo ja sam dao primer a gospoda iz nadleznih sluzbi bi mogli to da provere i postupe isto tako umesto sto nam serviraju price o nekakvim zasticenim tablicama

Autor rebro 11 Okt 2008, 23:58

Dali ce se menjati reg.oznaka za AR

Autor M.Nikolic 13 Okt 2008, 17:59

Nedaj boze da se menja ar

Autor M.Nikolic 13 Okt 2008, 18:02