home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Američki auto-giganti "Dženeral motors" (GM) i "Krajsler" nameravajau da okončaju pregovore o udruživanju u naredne dve sedmice, najkasnije do 4. novembra, pre predsedničkih izbora, objavio je američki list "Ju-es-ej tudej" (USA Today) pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

List takođe tvrdi da dve kompanije lobiraju za vladinu finansijsku pomoć kako bi se pomoglo postizanje dogovora.
Nijedna od kompanija nije javno potvrdila da su pregovori o mogućem udruživanju u toku, ali ih nije ni demantovala, prenele su agencije.
Izvor blizak razgovorima rekao je američkom listu da su pregovori intenzivirani i da predstavnici dveju kompanija pokušavaju da utvrde da li moguća ušteda troškova može da prevagne nad teškoćama koje bi mogle da nastanu spajanjem firmi čije se proizvodne linije preklapaju i koje imaju različte modele poslovanja.
Prema američkom dnevniku, akcionarski fond "Serberus", matična kompanija "Krajslera", insistira da firma GMAC, finansijko odeljenje GM-a, bude deo ukupnog paketa. "Seberus" sada drži više od 50 procenata GMAC-a, ali želi da dođe i do ostalog dela deonica, piše list.
Taj zahtev je, međutim, glavna prepreka sporazumu zbog toga što GM ne želi da se odrekne akcija u svojoj finansijskoj instituciji, navodi se u izveštaju.
Kao druge velike smetnje bržem udruživanju ističu se oštar pad američke prodaje vozila i pooštravanje uslova kreditiranja, čime su milioni potencijalnih kupaca onemogućeni da nabave nova vozila, dok je proizvođačima otežano da pozajme novac za obezbeđivanje normalnog poslovanja u situaciji kada imaju ogromne gubitke.

Izvor :Tanjug.co.yučitanja : 785Komentari

Za Chrysler bi bolje bilo da ih kupi Renault; onda bi barem Chrysler, Dodge i Jeep preziveli.
Ovako ako ih kupi GM - GM ce odmah da ugasio Chrysler i Dodge (osim mozda minivans) jer je njima jedino zanimljiv Jeep.

Autor F-150 21 Okt 2008, 02:49

Slepac vodi slepca...

Autor Eki 21 Okt 2008, 19:51