home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija "Dženeral motors" (GM) nije u pregovorima o udruživanju sa konkurentom, "Krajslerom", izjavio je portparol američkog automobilskog giganta, demantujući na taj način pisanje "Volstrit džornala".

"Nismo imali nikakve razgovore s njima od kada smo, saopštavajući rezultate za treći kvartal, saopštili da su pregovori suspendovani", izjavio je portparol Toni Ćervone, preneo je Rojters.
"Volstirt džornal" je juče objavio da su dve posrnule američke auto-kompanije obnovile pregovore o udruživanju, pošto je sadašnji vlasnik "Krajslera", investicioni fond "Serberus", stavio do znanja da je spreman da smanji vrednost svog udela u toj kompaniji.
Novi pregovori su najavljeni u trenutku kada dve prezadužene kompanije očekuju hitnu pomoć federalne vlade, jer imaju svežeg novca za poslovanje samo do kraja godine.
Pregovore o udruživanju GM i "Krajsler" su okončali u novembru, bez rezultata.
GM, decenijama najveći proizvođač automobila na svetu, i "Krajsler" zabeležili su pad prodaje prošlog meseca od 41, odnosno 47 procenata, najviši u poslednjih 14 godina.
Pad potražnje prinudio je "Krajsler" da danas zatvori svih 30 fabrika na najmanje mesec dana, zbog naraslih gubitaka i gomilanja zaliha neprodatih automobila i kamiona.

Autor : Tanjug.co.yučitanja : 656Komentari