home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ruski ministar za industriju i trgovinu Viktor Kristenko predviđa da će prodaja automobila u Rusiji u 2009. godini biti manja za 30 odsto nego u ovoj.

Kristenko je rekao da će ove godine biti prodato oko 2,8 miliona novih automobila, a da će 2009. prodaja pasti 30 procenata, i dodao da će se isporuke kamiona i autobusa prepoloviti zbog finansijske krize i pada potražnje.

Ministar je najavio da se planira usvajanje mera podrške automobilskoj industriji kako bi se "umereno smanjio rizik" od pada prodaje komercijalnih, teretnih vozila i autobusa u zemlji.

Kristenko je kazao da se 40 procenata ukupno kupljenih automobila u Rusiji nabavlja na kredit, ali da je, zbog finansijske krize, sada nemoguće obezbediti isti obim kredita kao ranije.

Vlada se, ipak, nada da će zadržati polovinu sume ranije izdvajane za kredite i da će oni biti odobravani pre svega za nabavku vozila domaće proizvodnje, dodao je Kristenko. "Većina automobila koja će biti prodata u komercijalnom segmentu biće ruske proizvodnje," rekao je on.

Autor : Tanjug.co.yučitanja : 1247Komentari