home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Proizvodnja automobila Punto u Kragujevcu trebalo bi da počne u martu ove godine, izjavio je danas generalni direktor Grupe Zastava Zoran Radojević.

On je novinarima kazao da bi ugovor o proizvodnji tog vozila trebalo da bude potpisan naredne sedmice, dodajući da bi do tada trebalo da budu razrađeni detalji dokumenta koji je sinoć novoformiorana komopanija Fijat automobili Srbija ponudila rukovodstvu Zastave.

Radojević je rekao da tim ugovorom nije preciziran obim proizvodnje Punta, naglašavajući da će to zavisiti isključivo od potreba tržišta.

On je naveo da se sa postojećom opremom godišnje može proizvoditi 20.000 Punta, a uz neke dorade na liniji i investicije i 40.000 komada.

"To nikako ne znači da Fijat menja neke dogovore sa Srbijom već je samo razrada plana proizvodnje u ovoj godini", kazao je predsednik Grupe Zastava i dodao da se novim ugovorom sada praktično stavlja van snage dosadašnji ugovor o proizvodnji automobila Zastava 10.

Radojević je rekao da b na proizvodnji punta trebalo bi da rade radnici koji su do sada radili na proizvodnji Zastave 10, ali da očekuje upošljavanje i novih radnika.

Na današnjem sastanku rukovodstvo Zastave, predstavnicia gradske uprave i Ministarstva ekonomije su obavestili predsednika Upravnog odbora Fijat Automobili Srbija Đovanija de Filipisa (Giovanni De Filippis) o tome šta je do sada urađeno u kragujevačkoj fabrici.

Autor : Beta.co.yučitanja : 867Komentari