home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Topolino vozi sporo

27 Jan 2009 - 14:06 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

Proizvodnja novog modela A klase u "Zastavi" krenuće, najverovatnije, polovinom naredne godine, tvrdi Veroljub Stevanović, gradonačelnih Kragujevca. "Punto" će se, pak, u ovoj godini proizvoditi u značajno većem obimu i izvoziće se.
- Ono što ja znam je da "Fijat" ne odustaje od posla u "Zastavi" - rekao je Stevanović na sastanku sa čelnicima Sindikata "Zastave". - U ovoj godini svakako nije bila predviđena proizvodnja novog modela, već za početak naredne. Ali, zato će se značajno uvećati proizvodnja "punta". Kapaciteti će sigurno biti maksimalno uposleni, a to je oko 20.000 automobila godišnje. Paralelno sa tim će se raditi na osposobljavanju "lakirnice", koja predstavlja "usko grlo" u proizvodnji, kako bi sledeće godine sa montažne linije silazilo i do 50.000 automobila "punto".
Prema rečima Stevanovića nije sporno ni opremanje nove fabrike. Radovi se odvijaju prema utvrđenoj dinamici iz ugovora. Ostali detalji će se znati tek sledeće nedelje.

- Uzdržavamo se od svih ishitrenih poteza, da nas ne bi optužili da smo krivci za neuspeh, ali sudbina fabrike mora da bude tema sindikata, pa čak i lokalne samouprave - kaže za "Novosti" Zoran Mihajlović, predsednik Samostalnog sindikata i član Upravnog odbora "Fabrike automobila".
Na jučerašnjem skupu je dogovoreno da sledeće nedelje (u sredu ili četvrtak) gradonačelnik Kragujevca organizuje sastanak predstavnika lokalne samouprave, nadležnih u Ministarstvu ekonomije, sindikalaca i poslovodstava "Zastave", kako bi se predočio plan rada za ovu godinu, koji su naši predstavnici dobili u Torinu.

Sva obećanja nadležnih

Gradonačelniku smo predali dokumentovanu knjigu sa diskovima na kojima se nalaze obećanja nadležnih od maja pa do kraja decembra prošle godine, kako bi zajedno sa nama tražio precizna objašnjenja za neka odstupanja od plana i neisunjena obećanja - kaže Zoran Mihajlović, prvi čovek "Zastavinog" sindikata.

Autor : M.Đošović

Foto : Quattroruote.itčitanja : 926Komentari