home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ugovor italijanskog Fijata o kupovini 35 odsto kapitala Krajslera nije konačan dok američka kompanija ne podnese plan o svom restrukturiranju Vladi SAD.

Jedan zvaničnik Krajslera je rekao da plan mora biti podnet do narednog utorka i da njime treba da se pokaže na koji način će Krajsler postati "zdrava firma" bilo da ostane samostalan ili da deo kapitala proda Fijatu.

Krajsler sada živi od četiri miljarde dolara kredita koje je dobio od američke vlade, a plan mora da pokaže i kako će firma vratiti taj dug.

Ukoliko Vlada SAD odobri plan, Krajsler će dobiti još tri milijarde dolara kredita od čega zavisi i ugovor sa Fijatom, rekao je zvaničnik.

Dve firme su u januaru saopštile da su postigle neobavezujući sporazum prema kojem će Fijat dati Krajsleru tehnologiju za proizvodnju malih automobila u zamenu za 35 odsto kapitala te američke firme koja se bori za opstanak.

Krajslerovi mali i srednji automobili se slabo prodaju, a ta firma ne proizvodi najmanje, "subkompaktne" automobile kakve proizvodi Fijat.

Krajsler je saopštio da je Fijatova tehnologija izrade motora i "arhitekture vozila" vredna milijarde dolara i da bi mu ona omogućila da pet do šest godina ranije nego što sada može izvede na tržište male automobile.

Autor : Beta.co.yu

Foto : Chryslerčitanja : 753Komentari