home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvršni direktor Fijata Serđo Markione otputovao je u SAD gde će razgovarati o mogućnostima za sklapanje ugovora o preuzimanju udela u američkoj kompaniji Krajsler.

Portparol Fijata Galberto Ranijeri rekao je da će Markione boraviti u SAD do četvrtka, a zatim će se vratiti u sedište kompanije u Torinu, u Italiji, zbog tromesečnog izveštaja o poslovanju.

Markione će posetiti Vašington i Detroit. Fijat i Krajsler trebalo bi da do kraja aprila usaglase ugovor kako bi Krajsler mogao da dobije dodatnih šest milijardi dolara pomoći od američkih vlasti.
Markione je prošle nedelje izjavio da dogovor nije siguran i da sindikati zaposlenih u američkom proizvođaču automobila moraju da načine više ustupaka.
Krajsler je od početka godine dobio četiri milijardi dolara pomoći od vlasti.
Specijalizovani medij za automobilsku industriju, Otomotiv njuz (Automotive News), objavio je danas da će se Fijat, pored planova za Krajsler, možda uzdružiti i sa Opelom, ali su bankarski izvori upućeni u pregovore o preuzimanju dela nemačke kompanije to negirali.
Predsednik Fijata Luka Kordero de Montezemolo u petak je odbacio slične tvrdnje.
Bankar upućen u pregovore o Opelu rekao je za Rojters da su četiri finansijska i dva strateška investitora uključena u pregovore sa DŽeneral motorsom (General Motors) o kupovini većinskog udela u Opelu za najmanje 500 miliona evra investicija.
Analitičar Maks Varberton ocenio je da bi Fijatu možda bilo bolje da odustane od Krajsela i da se udruži sa Opelom čime bi uštedeo 1,5 milijardi evra.
"Koja je veza između punta i pikapa, možda zajednička nabavka čelika? Zašto onda ne napraviti sporazum sa proizvođačem veš mašina?", naveo je Varberton u analizi.

Izvor : Beta-AP/Rojters

Foto : Fiat



čitanja : 906



Komentari

U pravu je Maks Varberton - Fiat i Opel bi cuda cinili!

Autor kulinarski forum 21 Apr 2009, 10:20

mnogo mi se svidja ova narandzasta boja!

Ima u BG-u jedan ovakav punto, alijos gotivniji, jer mu je srdisnji deo branika i maska potpuno crn... mnogoo dobro izgleda!

Autor NEDJO 21 Apr 2009, 13:27