home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Cadillac je prodaju serijske verzije novog CTS Coupea odložio (koncept je ugledao svetlost dana u januaru 2008. u Detroitu), pa će po najnovijim zvaničnim informacijama njegova prodaja startovati u maju 2010. godine.

Kao što se i očekivalo, serijski CTS Coupe se i ne razlikuje mnogo od koncept vozila, što znači da je prednji deo preuzet sa limuzinskog CTS-a, da su bokovi dobili veća vrata, dok će zadnji deo karakterisati visoka vertikalna svetla i skoro u potpunosti ravno zadnje staklo.

CTS Coupe u koncept formi je inače dugačak 4750 mm, širok 1870 mm, visok 1390 mm, dok mu međuosovinsko rastojanje iznosi 2880 mm.

Iz General Motorsa je još ranije stigla i potvrda da će se nakon CTS-V sedana, u prodaji pojaviti i CTS-V Coupe, mada nije preciziran tačan datum izlaska na tržište.

Standardni CTS Coupe će pokretati 3,6 litarski V6 benzinac, uparen sa šestostepenom automatskom transmisijom, dok će sportski CTS-V Coupe raspolagati sa 6,2 litarskim V8 LSA agregatom od 556 konja i 746 Nm obrtnog momenta iz CTS-V sedana.

U GM-u navode da je za sada V paket namenjen samo sedanu i kupeu, dok će sudbina eventualnog karavanskog CTS-V Sport Wagona zavisiti od interesovanja kupaca.čitanja : 757Komentari