home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija "Čeri automobili" počeće da prodaje električne automobile najverovatnije u junu naredne godine, zahvaljujući vladi koja ohrabruje proizvođače da izrađuju ekološki prilagođena vozila, prenela je njujorška agencija Blumberg. 

Kompanija očekuje da proda oko 30.000 vozila tipa "S18" u naredne tri do četiri godine, izjavio je Fang Jundžou, potpredsednik "Čerija" zadužen za vozila koja koriste nove energije.
      
Novi automobil kompanije "Čeri" će koštati, kako je najavljeno, oko 130.000 juana (19.000 dolara). Kina podržava autokompanije koje ulažu u alternativne izvore energije kako bi se smanjio uvoz nafte, smanjilo zagađenje i pomoglo lokalnoj industriji u konkurenciji sa inostranim proizvođačima kao što su "Dženeral motors" (GM) i "Tojota."
       
Kineska firma BYD, koju finansira milijarder Voren Bafet, počela je prva, u decembru prošle godine, da prodaje serijski proizvedene elektirične automobile koji mogu da pune baterije na gradskoj električnoj mreži. "Čerijev" automobil "S18" može da pređe 150 kilomerara (93 milje) sa jednim punjenjem baterija koje se pune na standarnim kućnim utikačima. Punjenje baterija traje manje od četiri sata, saopštila je kompanija.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Cheryčitanja : 654Komentari

Uvozi li neko ove kineze u srbiju?

Autor Petar 04 Sep 2009, 16:20

Ma jok...sami dolaze ;-)

Prosto sam nisam mogao da odolim...
Izvinjavam se autoru bloga.

Autor stepskivuk 04 Sep 2009, 16:37