home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Audi AG će pored brojnih noviteta na predstojećem Internacionalnom salonu automobila u Frankfurtu, predstaviti i novi, redizajnirani, logo kompanije.

Peter Schwarzenbauer, član Odbora za Marketing i Prodaju Audi AG, je izjavio: „Mi smatramo da naša premisa – Vorsprung durch Technik predstavlja jasno obećanje našim kupcima i obavezu svih zaposlenih u Audiju da naše proizvode čine što inovativnijim, naše pogone što efikasnijim i našu gamu proizvoda što uzbudljivijom.“

Po prvi put, logo će sadržati i poznatu Audi premisu - „Napredak kroz tehniku“. Četiri prstena su i dalje u centru pažnje, ali će nešto izmenjen izgled prstena dati savremen izgled. Pored novog izgleda prstena, Audi odeljenj za dizajn je predstavilo i novi tip slova (font), koji će nositi naziv „Audi Type“.

Počevši od septembra, novi logo će biti korišćen u svim Audi obraćanjima: od klasičnog marketinga, štampanih publikacija, press materijala do sponzorskih ugovora i zvaničnog Audi internet sajta. Novi logo je već prikazan javnosti tokom proslave 100-godišnjice kompanije. Internacionialni debi za novi logo je planiran za 63. Internacionaloni salon automobila u Frankfurtu

Rast prodaje Audija u SAD

Audi AG je zabeležio značajan rast prodaje tokom avgusta u Severnoj Americi, a u Zapadnoj Evropi je zadržana vodeća pozicija.

Audi AG je tokom avgusta prodao 65900 vozila, što je samo 2,7% manje nego u istom periodu protekle godine. Od januara do avgusta, prodajni rezultati su za 7,5% lošiji nego u istom periodu protekle godine sa 616.850 prodazih vozila.

Peter Schwarzenbauer, član Odbora za Marketing i Prodaju Audi AG, je izjavio: „Postavili smo sebi cilj da ove godine prodamo 900.000 vozila, što bi značilo da bi naš prodajni trend bolji od onog, koji u proseku ima kompletna automobilska industrija. Sigurni smo da će ovaj plan biti ispunjen, čime ćemo se postaviti kao najsnažniji premijum brend u ovom kriznom vremenu.“

Odlični prodajni rezultati su zabeleženi u Azijsko-Pacifičkom regionu, što je jedan od značajnih elemenata uspeha. Prodaja u ovom regionu je tokom avgusta porasla za 33% u odnosu na prethodnu godinu na ukupno 16.500 prodatih vozila. U ovom regionu je tokom prvih osam meseci 2009. godine prodato 119.000 vozila, što je porast za 15,2%.

Prodaja je, takođe, porasla i to značajno na tržištu SAD. I pored vrlo velikih ekonomskih poremećaja, Audi je zabeležio 25,8% više prodatih vozila tokom avgusta – 8057 vozila. Ovim prodajnim rezultatom, Audi se pozicionirao kao najsnažniji premijum brend na tržištu SAD. Tokom prvih osam meseci prodato je 52.309 vozila u SAD što je 10,2% manje nego u istom periodu protekle godine, a što je u skladu sa planiranim ovogodišnjim prodajnim planom.

Audi je tokom prvih osam meseci 2009. godine povećao učešće u premijum segmentu SAD sa 6,5 na 8,2% u čemu su najviše pomogli modeli A5, Q5 i dupliran broj prodatih A4 Cabriolet modela.

U Nemačkoj, Audi je proglašen najatraktivnijim brendom na tržištu, po anketi koju je sproveo GfK Institut. Prodaja na ovom tržištu je tokom prvih osam meseci za samo 1,2% niža u odnosu na prethodnu godinu.

Isporuke Audi vozila za preostale zemlje Zapadne Evrope (izuzimajući Nemačku) su smanjene, tako da je prodaja na 15% nižem nivou nego u istom periodu prošle godine sa 261.350 prodatim vozilom. Međutim, i pored pada prodaje, Audi prodaja je daleko bolja nego kod konkurencije u premijum segmentu, što je dodatno osnažilo poziciju Audija kao najsnažnijeg evropskog premijum brenda.

Izvor : Audi.rs čitanja : 1219Komentari

Da ne pise slovima AUDI ispod logoa, nikada ne bih pogodio :D

Autor lok 11 Sep 2009, 13:30

Jedini koji bi se zamislio ispred "prstenova" je Triger iz Pekama.

Autor Djenka 12 Sep 2009, 00:45

buahahaaaaaaaaaaaa

Autor Acko Raska 12 Sep 2009, 15:00

kad bi ovi u BMW-u ovako cesto menjali kontrolnu tablu,to bi bio savrsen auto xaxaxa

Autor ja 12 Sep 2009, 20:31