home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novinari dnevnog lista Blic Goran Svilar i Ana Milojković uručili su juče fluorescentne prsluke đacima prvacima Osnovne škole „Sonja Marinković“ iz Subotice.

OMV Srbija donirala je fluorescentne prsluke kao deo novinarskog konkursa OMV Move & Help (Pokreni se i pomozi) za najbolji članak/TV reportažu sa temom bezbednost dece u saobraćaju. Goran Svilar i Ana Milojković dobitnici su prve nagrade na prošlogodišnjem takmičenju. Oko 120 mališana ove škole dobili su i „See me“ OMV Move & Help svetleće trake koje se kače na odeću ili školske torbe, kako bi deca u saobraćaju bila uočljivija.

Ana i Goran su se na konkurs prijavili zajedno, jer su u toku 2008. godine uradili serijal od sedam članaka sa temom bezbednosti najmlađih u saobraćaju. Kompanija OMV Srbija je nagradila pobednike sa 600 litara goriva. Pobednici su imali obavezu da izabere jednu od škola u Srbiji čije će prvake o svom trošku opremiti OMV Srbija. Goran i Ana su se dogovorili da to baš bude ova škola, jer je Goran kao dete išao u nju.

Uručujući poklon direktoru škole Miladinu Maraviću, Goran Svilar je rekao:“Drago mi je da postoje ovakve akcije i voleo bih da sve kolege novinari malo više pažnje posvete bezbednosti dece u saobraćaju, da neprestano pišu o tome i skreću pažnju na sve veću ugroženost najmlađih. Odlučio sam se da prsluke poklonim školi u kojoj sam stekao prve radne navike, i naučio prve prostoproširene rečenice. Na ovu odluku je svakako uticalo i to što se škola ne nalazi u Beogradu, jer su deca iz unutrašnjosti isto tako ugrožena u saobraćaju kao i deca iz prestonice“.

Zahvaljujući na poklonu svom bivšem đaku i kompaniji OMV Srbija u ime škole i njenih đaka direktor Maravić je rekao da će uz ovaj poklon najmlađi đaci škole sigurno biti bezbedniji na putu od škole do kuće i da će se i škola potruditi da se ta bezbednost poveća, uz saradnju svih relevantnih institucija.

Ove godine će se u decembru po drugi put dodeliti OMV nagrada za najbolji članak/TV reportažu. Nagrade i propozicije ovog konkursa čija je tema bezbednost dece u saobraćaju ostaju iste.

OMV Srbija PRčitanja : 770Komentari