home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Land Rover je danas i zvanično potvrdio dolazak svog novog manjeg modela, koji će se bazirati na studiji LRX concept, predstavljenoj na Salonima automobila u Detroitu i Ženevi tokom prošle godine.

Novi model će biti promovisan tokom sledeće godine (nezvanično se pominje 17. jun), kako bi se na pravi način obeležilo 40 godina od pojavljivanja prvog Range Rovera, pa će se ovaj novi model i prodavati kao Range Rover. Što se prodaje tiče, ona treba da startuje početkom 2011. godine, a proizvodiće se u Halwood fabrici.

A što se izgleda tiče, serijska verzija će praktično biti nešto smirenija varijanta LRX-a. To u praksi znači privlačan automobil sa visokom bočnom linijom koja se uzdiže od prednjeg dela vozila ka zadnjem, veoma malo zadnje staklo, široke lukove blatobrana i dinamičan izgled prednjeg kraja sa uskim prednjim svetlima.

Novi kompaktni Range će biti opremljen i tehnologijom za smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2 što, između ostalog, podrazumeva stop-start sistem, a pominje se i hibridni pogon.

I pomenuti LRX concept inače ima hibridni pogon, tačnije ugrađen je 2,0 litarski turbo-dizelaš i elektromotor, pa njegova potrošnja iznosi samo 4,7 litara goriva na 100 km, a emisija CO2 je 120 g/km (do brzine od 20 milja na sat, odnosno 32 km/h, LRX concept može da se kreće samo na struju).  čitanja : 781Komentari