home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanska "Tojota" korigovala je naviše planiranu produkciju u fabrikama u Japanu i inostranstvu i namerava da ove godine proizvede oko 6,5 miliona automobila.

Proizvodnim planovima "Tojote" usvojenim početkom godine predviđana je globalna produkcija samo 5,9 miliona jedinica, podsetila je ruska agencija Itar-Tas.
   
Na izmenu planova uticala je visoka tražnja hibridnog modela "prijus" na japanskom tržištu, kao i rasterećenje skladišnih placeva koncerna u inostranstvu i Japanu.
   
Početkom ove godine fabrike "Tojote" u Japanu su dnevno proizvodile najviše 9.000 automobila, ali će već u novembru, kako ukazuju u direkciji koncerna, sa traka svakog dana silaziti 15.500 jedinica. Procenjuje se da će se ovakav tempo proizvodnje zadržati i u prvom tromesečju 2010. godine.
   
"Tojota" nastavlja sa usavršavanjem svojih štedljivih "hibrida" i planira da u narednim godinama povećava njihovu prodaju. Predstavnici koncerna su uvereni da je neizbežno postepeno odustajanje od čisto benzinskih automobila. Model "prijus" je već četvrti mesec zaredom najprodavaniji auto u Japanu.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Toyotačitanja : 696Komentari