home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kao što je poznato, povratak Alfa Romea na tržište SAD-a je u planu već duže vreme (pominje se 2011. godina), a stvari su postale daleko zanimljivije posle dila Chryslera i Fiata.

Tako je recimo nedavno veliku pažnju privukla vest da u Fiatu razmatraju mogućnost da iskoriste platformu novog Jeep Grand Cherokeeja za Alfin premum SUV, namenjen američkom tržištu, dok bi naslednik Alfe 166 (predstavljene još 1998., a obnovljene 2003. godine), bar po vestima koje objavljuju američki sajtovi, trebalo da koristi Chryslerovu novu platformu sa zadnjim pogonom, pripremljenu za sledeću generaciju modela 300C.

I ne samo to. Buduća Alfa 166 bi se proizvodila u Severnoj Americi (Brampton, Ontario), odakle će se izvoziti u Evropu (naravno, ako se ove informacije pokažu tačnima). Nova 166-ica ipak neće koristiti iste motore kao i novi 300C, a vizuelno će naravno biti potpuno drugačiji.

Što se imena tiče, a budući da će novi Alfini modeli nositi pravo ime umesto, kao do sada, broja, ni najveća Alfa neće biti izuzetak. Tako bi prema poslednjim, ali i dalje nezvaničnim informacijama, naslednik 166-ice, planiran inače za sredinu 2011. godine, trebalo da ponese ime Diva.čitanja : 1045Komentari

Ne,ne,nikako~

Autor Uros 28 Sep 2009, 10:18