home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mazda će iskoristiti predstojeći Salon automobila u Tokiju (traje od 24. oktobra do 4. novembra 2009.) da javnosti, između ostalog, prikaže i nove ekonomičnije i ekološki podobnije Sky-G i Sky-D motore, kao i novu Sky-Drive automatsku transmisiju.

Sky-G je novi benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem, koji po navodima fabrike ima za 15% manju potrošnju od sadašnjeg 2,0 litarskog agregata, što u praksi znači da će sa njim automobil veličine Mazde3 trošiti kao aktuelna Mazda2.

Sky-D je s druge strane novi dizelaš sa twin-stage turbo punjačem, a koji u odnosu na sadašnji 2.2L dizel motor ima 20 odsto manju potrošnju goriva.

Više detalja o novim motorima će biti saopšteno na Salonu u Tokiju.

Za demonstraciju novih Sky motora i Sky-Drive automatika će u Tokiju služiti koncept Mazda Kiyora sa 1,3 litraskim Sky-G benzincem, Sky-Drive šestostepenim automatskim menjačem, start-stop sistemom i regeneracijom kočione sile, što na kraju daje rezultat u vidu prosečne potrošnje od samo 3,1 litar na 100 km.

Kiyora Concept (premijerno inače prdstavljen prošle godine na Salonu u Parizu) je 2+2 automobil, dugačak samo 3770 mm, širok 1685 mm, visok 1350 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2495 mm, dok su točkovi od 18 inča sa gumama 215/45 R18.čitanja : 1769Komentari