home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Novosti.rs 

U kompaniji “Fijat automobili Srbija” proizvodiće se oko 200.000 automobila B klase godišnje, dogovor je predstavnika države Srbije i “Fijat grupe” - saznaju “Novosti”.

Prvobitnim ugovorom je bilo predviđeno da se u “Zastavi” krajem ove ili početkom naredne godine proizvodi oko 240.000 automobila A klase, a zvaničnici iz “Fijata” su najavili da bi ubrzo nakon toga proizvodili i oko 140.000 automobila B klase. Zbog svetske ekonomske krize ugovorne obaveze, uz saglasnost obe strane, odložene su za oko desetak meseci, a u poslednjim pregovorima je postignut dogovor da se u “Zastavi” prvo proizvodi model B klase.

S obzirom na to da je našoj strani više odgovaralo da se krene sa modelom A klase zbog veće proizvodnje, Italijani su predložili da se pravi nešto komforniji automobil i da se njegova proizvodnja sa najavljenih 140.000 uveća na oko 200.000 vozila godišnje.

Na prošlogodišnjem sastanku, Italijani su predstavili pet u tajnosti čuvanih novih modela. Na video bimu su se našla tri modela A i dva B klase. Kao najozbiljniji model A klase za proizvodnju u Kragujevcu figurirao je automobil čija je proizvodnja bila predviđena na platformi “topolina”. Kao drugi u igri predstavljen je model na platformi “una”, a prikazani su i nešto komforniji modeli B klase - gabarita “linee” i “albee”, sa najmodernijom tehnologijom i dizajnom.

Markione: Iz Srbije za ceo svet

Automobili koje će “Fijat” praviti u novom pogonu u Srbiji mogli bi da se prodaju širom sveta, najavio je direktor italijanskog proizvođača Serđo Markione.
Na predstavljanju novog malog automobila “punto evo” u italijanskoj luci Specia, Markione je kazao da “bez obzira šta će se praviti u Srbiji, taj auto bi mogao da se koristi globalno”.
- Mogao bi da se prodaje svuda u svetu - istakao je Markione, ali nije precizirao šta misli kada kaže da će se “globalno koristiti”, preneo je “Vol strit džornal”.
Markione na predstavljanju “eva” nije želeo da komentariše spekulacije italijanskih medija da će auto koji će se praviti u fabrici u Srbiji biti u klasi jevtinijih modela.

Autor : M. Đošović

Foto : Revistaautoesporte.globo.comčitanja : 1254Komentari

Kako ovo lepo zvuči ... :-))

Strasno, tako to lepo deluje, da to nije zdravo :-))

Samo jos da 'krenu' sa realizacijom ovog grandioznog plana :-))

Autor Shele 01 Okt 2009, 10:04

kompaniji “Fijat automobili Srbija” proizvodiće se oko 200.000 automobila B klase godišnje, dogovor je predstavnika države Srbije i “Fijat grupe” - saznaju “Novosti”.
PA, kakva je ovo recenica ? 200.000 godisnje je dogovoreno ugovorom potpisanim prosle godine, tako su tada pisali,a sad to otkrivaju kao ekskluzivu ! Inovinari mnogo potcenjuju gradjane! Zar i oni misli da gradjani imaju kratko pamcenje ?

Autor Pamtim sve ... 01 Okt 2009, 10:08

Cisto sumnjam da ce se ovo ostvariti, samo mi nije jasno zasto toliko lazu ljude!!!!!
Dokle sve ovo...

Autor Aleksandar 08 Okt 2009, 11:43