home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija „Manjeti Mareli“ mogla bi uskoro da postane novi vlasnik „Zastava kamiona“ iako je ranije bilo najavljivano da će „Iveko“ kupiti tu fabriku, prenosi B92.

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković tvrdi da su u završnoj fazi pregovori da „Zastava kamione“ preuzme kompanija „Manjeti Mareli“. Italijanski „Iveko“ je, sa druge strane, veoma blizu odluke da u bescarinskoj zoni Korman polje nadomak Kragujevca gradi fabriku autobusa.

Delegacija „Iveka“ i zvaničnici Ministarstva ekonomije pregovaraju o izgradnji fabrike autobusa u Kragujevcu.
Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković tvrdi da bi uskoro trebalo da budu saopštene i konkretne informacije.
Direktor „Zastava kamiona“ Đorđe Nestorović ističe da je prilikom poslednje posete delegacije kragujevačke fabrike „Iveku“, menadžment italijanske kompanije saopštio da će dalji pregovori o preuzimanju biti vođeni sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja.
I sindikalni lideri čuli su da „Manjeti Mareli“ razmišlja da preuzme fabriku, ali izražavaju nevericu sve dok dogovor ne bude preciziran ugovorom.
Poznavaoci prilika ocenjuju da bi zvanične informacije o dolasku „Iveka“ i „Manjeti Marelija“ u Kragujevac mogle biti saopštene nakon posete predsednika Tadića i ministra Dinkića „Fijatu“ polovinom novembra.

Autor : FoNet.rs

Foto : Zastava kamioni

čitanja : 2880Komentari

a napokon vise za zastavu kamioni a i njihov stari program dako se promijeni u novije modele naslednike....

Autor dekson 05 Okt 2009, 13:01

kvalitet i pouzdanost tih vozila su OxO

Autor ChedomirADELAIDE 05 Okt 2009, 14:30

A "Zastavu specijani automobili" Sombor ko j*b*?!

Autor Boris 05 Okt 2009, 16:44

@ Dragon

Neki opasan lik, a?

Svi Kragujevac pa samo Kragujevac. Pa nije postojala samo Zastava u Kragujevcu, već i na severozapadu Srbije, a dotična fabrika je puštena niz WC šolju, bukvalno...

Autor Boris 05 Okt 2009, 22:26

Očigledno nisam opasan pošto se moji komentari brišu bez problema... Da je Fiatu trebala ta fabrika, kupili bi je. Nije ovo kupovina iz fotelje - kupiš jednu stvar i dobiješ još gomilu đubreta pride.

Autor Dragon 06 Okt 2009, 09:08