home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nijedan proizvođač premium vozila ne proizvodi i ne prodaje više vozila sa pogonom na sva četiri točka kao Audi. Ovo je potvrđeno od strane Nemačke asocijacije automobilske industrije (VDA).

I kao što pokazuje statistika o registracijama, Audi takođe prodaje više modela sa pogonom na sva četiri točka u Nemačkoj nego bilo koji drugi premium brend. Od januara do augusta, Audi je proizveo nekih 190.500 vozila sa quattro pogonom, što znači da je otprilike jedna trećina svih Audi vozila opremljena ovom tehnologijom. Audi Q5, najistaknutiji dodatni novi model linije sa pogonom na četiri točka, najuspešniji je SUV u svojoj klasi širom sveta – sa nekih 63.100 prodatih u prvih osam meseci 2009. godine.

Počevši od oktobra, Audi Q5 se neće proizvoditi samo u Ingolštatu, već i u Changchun-u (Kina) za kinesko tržište. Ovim Audi namerava da proširi svoju vodeću ulogu na tržištu za koju se prognozira da će postati najveće automobilsko tržište na svetu ove godine.

U 2011. godini će se pojaviti novi član Audi SUV porodice: Audi Q3, za koji ova kompanija očekuje visoku prodaju. I sa Audi e-tronom, koji je predstavljen pre nekoliko nedelja na Frankfurtskom sajmu automobila (IAA), Audi takođe koristi svoj sistem quattro pogona – jednu od suštinskih tehnologija ovog brenda.

Quattro pogon je sastavni deo inicijative modela kompanije, u kontekstu u kojem se Audi uspešno proširuje u nove segmente. Audi Q5, koji je prvi put predstavljen u jesen 2008, je sada najuspešniji SUV model u svojoj klasi širom sveta; od januara do avgusta, Audi je prodao 63.119 modela ovog vozila, uključujući 47.930 u Evropi.

Izvor : Audi.rs čitanja : 558Komentari