home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mazda Motor Korporacija priredila je krajem prošlog meseca, povodom proslave 20-ogodišnjice Mazde MX-5, poseban komemorativni događaj na Miyoshi pokaznom terenu u zapadnom Japanu.

Lansiran 1989. godine, Mazdin lagani sportski  dvosed  slavi svoj 20. rođendan ove godine. U spomen na ovaj događaj, preko 1,600 roudstera i njihovih vlasnika idu do mesta rođenja auta na Miyoshi  pokaznom terenu.

Kada su se vrata na pokaznom terenu  otvorila u 6:30 časova, pristigli rouddsteri dočekani su od strane osoblja. Oko 2.600 vlasnika i obožavatelja krenuli su iz svih krajeva Japana i inostranstva da se pridruže proslavi. Manifestacija je zvanično započeta zdravicom 20-ogodišnjeg vlasnika roudstera, koji je rođen  iste godine kada je pokrenuta  proizvodnja ovog legendarnog vozila.


U toku događaja, članovi razvojnog tima i vlasnici MX-5 iz inostranstva držali su govore; takođe, predstavljeni su klubovi vlasnika roudstera iz svih regiona Japana,  a gosti su učestvovali i u kvizu sa pitanjima vezanim za roudster.  Pred zatvaranje proslave, Mazdin izvršni direktor zadužen za razvoj vozila, Seita Kanai, obratio se zvanicama. Njegov uzvik “Roudster je večan” pozdravljen je gromoglasnim aplauzom zvanica.

Zoom-Zoom stilu, na kraju manifestacije svih 1.600 roudstera je prodefilovalo po stazi Miyoshi pokaznog terena.

Izvor : Mazda-rs.comčitanja : 533Komentari