home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Fiat će tokom sledeće godine iz svoje ponude izbaciti MPV model Ulysse, kao i luksuzniju verziju sa znakom Lancije – model Phedra.

S obzirom na sve lošiju prodaju ova dva vozila i na nedavni sporazum italijanske kompanije sa američkim Chryslerom (koji ima višedecenijsko iskustvo u proizvodnji MPV modela), odluka u stvari i nije posebno iznenađenje.

Ulysse i Phedra se inače proizvode u Francuskoj, i to u saradnji sa PSA grupacijom koja svoje verzije ovog monovolumena prodaje kao Citroen C8 i Peugeot 807.

Saradnja Fiata i PSA grupacije na ovim modelima je krenula 1994. godine, kada su se na tržištu pojavili prva generacija Fiata Ulysse, kao i njegova braća Lancia Zeta, Citroen Evasion i Peugeot 806, dok je je druga generacija svetlost dana ugledala 2002. godine (s tim što su Lancia, Citroen i Peugeot tada promenili imena u Phedra/C8/807).

S obzirom na nedavne vesti da Italijani planiraju još čvršće veze između Lancije i Chryslera (novi Thesis bi trebalo da koristi platformu budućeg Chryslera 300C, nova Lancia sedan na bazi naslednika Chryslera Sebring i novi manji Chrysler na bazi sledeće Lancije Y), Chryslerov Grand Voyager (koga 2011. očekuje obnavljanje) bi mogao da se pojavi i pod znakom Lancije (što u stvari i ne bi bio presedan, jer je Voyager prošle godine predstavljen i kao Volkswagen Routan za severnoameričko tržište).čitanja : 2637Komentari