home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Volkswagen Grupa razmišlja o ulasku u Formulu 1 u cilju proširenja svojih aktivnosti u auto-moto sportu i nakon velikog pada troškova učešća u ovom takmičenju, izjavio je visoki zvaničnik kompanije Audi.

Rajnhold Karl, izvršni direktor Audi Singapore, izjavio je za Straits Times da VW Grupa planira ulazak u ''najbrži cirkus na svetu'' jer su ''značajno sniženi troškovi'', što praktično znači plaćanje sponzorstava. On je izjavio da troškovi učešća u takmičenju i dalje iznose oko 100 miliona EUR godišnje, ali da će oni narednih nekoliko godina biti u opadanju.

Iako je zvaničnike F1 ova najava obradovala, a stručnjake iznenadila, Volkswagen je jedina kompanija iz oblasti proizvodnje da je najavila ulazak u F1 – Jaguar i Ford su izašli iz takmičenja pre nekoliko godina, Honda je otkazala učešće prošle sezone, BMW napušta F1 na kraju ove, a Toyota i Renault takođe razmišljaju o izlasku iz takmičenja.

Kao razlog napuštanja F1 takmičenja navode se visoki troškovi i smanjene beneficije učešća, jer je zainteresovanost publike, ali i sponzora značajno opala zbog nebrojenih skandala u poslednje tri godine.

Izvor : Economy.rs

Foto : Volkswagenčitanja : 624Komentari

Imam utisak da će VW za desetak godina biti globalno najveći proizvođač "svega" a verujem i većinski vlasnik BOINGA i ERBASA zajedno!
Naravno F1 će se samo voziti u fabričkom krugu u Wolsburgu i zvace se VW-F1-TDI!

Autor Djenka 12 Okt 2009, 21:10

Stize F1 tdi

Autor N 13 Okt 2009, 00:15