home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Manji prihod Peugeota

22 Okt 2009 - 00:20 Vesti Link

Francuska grupa "Pežo-Sitroen" (PSA), drugi po veličini evropski proizvođač vozila, objavila je da su prihodi od prodaje u trećem tromesečju pali 7,7 odsto u odnosu na isti lanjski period, na 11,8 milijardi evra.

Istovremeno je udeo na evropskom tržistu povećan sa 12,9 na 13,4 procenata, uz pomoć subvencija koje su vlade obezbedile za podsticanje prodaje manjih automobila, prenela je agencija Blumberg.

Zahvaljujući vladinim podsticajima, "Pežoov" pad prihoda je usporen sa 19 procenata pada u drugom tromesečju i 25 odsto manje zarade u prva tri meseca ove godine.
Kompanija planira da se na nemačkom tržištu, najvećoj pijaci automobila u Evropi, pojavi sa novim modelima, uključujući miniven tipa 5008, izrađen da bi se na tržištu nadmetao sa modelima kao što je "zafira" automobil koji izrađuje "Opel", jedna od filijala američkog "Dženeral motorsa" (GM) koja bi trebalo da pređe u ruke kanadske "Magne." "Najpovoljnije posledice su u Nemačkoj", gde su vladine mere podsticaja kupovine dovele do porasta potražnje za 23 odsto, saopštila je francuska kompanija.
"Pežo" je objavio da je obim njegove prodaje povećan 10 odsto, na 788.000 vozila u trećem tromesečju, a da je prodaja u Evropi dostigla 508.000 jedinica.
Ti podaci se ne odnose na Rusiju gde su isporuke smanjene za polovinu, na 9.000 komada. Prodaja u Latinskoj Americi je smanjena 13 odsto, na 62.000 vozila, a u ostalim delovima sveta 22 procenata, na 45.000 jedinica.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Peugeotčitanja : 623Komentari