home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ford je zaradio gotovo milijardu dolara u trećem kvartalu ove godine, zahvaljujući smanjenju troškova i državnom programu "gotovina za krntije."

Američki gigant saopštava da je ostvario profit od 997 miliona dolara u razdoblju juli-septembar i da očekuje da će biti "solidno probitačan" 2011. godine.

Severnoamerički pogoni Forda zaradili su 357 miliona dolara, što im je prvi kvartal u plusu od početka 2005.

Profit je iskazan uprkos padu ukupnog prihoda od 800 miliona dolara u poređenju sa trećim tromesečjem prošle godine. Ford kaže da je tokom prošlog kvartala smanjio troškove za milijardu dolara.

Autor : Beta.rs

Foto : Ford

BMW ima pad profita od 74 odsto

Nemački proizvođač luksuznih automobila BMW objavio je danas pad profita u trećem tromesečju koji je iznosio 73,8 odsto u odnosu na isti lanjski period, ističući da ipak očekuje da će u čitavoj poslovnoj godini zabeležiti pozitivan bilans posle "prvih znakova oporavka, posebno u avgustu i septembru."


BMW je u saopštenju naveo da je neto profit kompanije smanjen na 78 miliona evra (115 miliona dolara), sa 298 miliona evra u trećem tromesečju 2008. godine, nakon kolapsa tržišta i pada potražnje za kolima najviše klase, prenele su agencije.

Čista zarada BMW-a, pre isplate kamata i poreza, takođe je oštro umanjena, pala je 85,8 procenata na 55 miliona evra u tromesečnom periodu, dok je ukupna prodaja smanjena na 11,76 milijardi evra, sa 12,6 milijardi u istom periodu minule godine.

Prodaja robnih marki BMW, MINI i "Rols-Rojs" smanjena je 7,2 odsto na oko 324.000 komada u trećem tromesečju, a 15,7 odsto je niža (ukupno oko 939.000 jedinica) nego u prvih devet meseci minule godine.

Autor : Tanjug.rs

Foto : BMWčitanja : 869Komentari