home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kao i prethodno, i ovogodišnje finale za izbor Ford Models Super Model of Serbia održano je u Fordovom izložbenom prostoru na Novom Beogradu.

Nina Kričak, sedamnaestogodišnja učenica XIV beogradske gimnazije, proglašena je pobednicom nacionalnog takmičenja za izbor Ford Models Super Model of the World, čije je finale 8. novembra održano u salonu Grand Motorsa, generalnog uvoznika Forda za Srbiju.

Prodajni salon Grand Motorsa na Novom Beogradu pokazao se kao odličan ambijent i za manifestaciju ove vrste. Modnom pistom u moderno opremljenom objektu jednog od sponzora ove manifestacije, prošetalo je 12 mladih finalistkinja, koje su u proteklih nekoliko meseci, u organizaciji beogradske agencije Fabrika, izabrane na kastinzima u većim gradovima u Srbiji.
Njihov prvi nastup pred širim auditorijumom su pozdravile poznate ličnosti iz javnog života, sporta, muzičke umetnosti i mode, između ostalih, dr Žarko Obradović, Milica Delević, Radmila Hrustanović, Nađa Higl, Predrag Danilović, Ivan Tasovac, Ivana Negativ, Dragana Ognjenović, Verica Rakočević...

Uoči proglašenja naše finalistkinje u izboru Fordovog super modela za 2010-tu, uglednim zvanicama se obratila direktorka agencije Fabrika, Vesna Mandić: „Ovo je prilika da, uz lepotu i mlade ljude na kojima počiva budućnost Srbije, promovišemo i kampanje o zdravoj ishrani i borbu protiv trgovine ljudima.“  

Agencija Fabrika je početkom 2002. zvanično postala deo lanca jedne od najprestižnijih svetskih modnih agencija Ford Models i vlasnik licence za izbor manekenskog super modela u Srbiji. Agenciju Ford Models su 1946. osnovali Eileen i Jery Ford, kreirajući novu vrstu globalne industrije, baziranu na lepoti i vrhunskom stilu.

Internacionalno takmičenje za izbor super modela prvi put je organizovano 1980-te, a u ovoj godini već u četredesetak država na svim kontinentima. Na svetskom, super finalu, koje se 16. januara 2010. održava u Sao Paolu, u Brazilu, pobednica će sa agencijom Ford Models potpisati eksluzivni ugovor vredan 250.000, prva pratilja 150.000, a druga pratrilja u vrednosti od 100.000 američkih dolara.

Grand Motorsčitanja : 2542Komentari