home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Juče je sa proizvodnih traka Kia fabrike u SAD-u (Kia Motors Manufacturing Georgia – KMMG) i zvanično sišao prvi primerak novog Sorenta, koji je inače u Evropi premijerno prikazan na poslednjem Salonu automobila u Frankfurtu.

U fabrici, koja ima kapacitet do 300.000 automobila godišnje, posao je inače dobilo 2.500 radnika, a još 7.500 radi u fabrikama njenih dobavljača.

Novi KMMG kompleks, u koji je uloženo oko milijardu američkih dolara, podrazumeva i pogon za proizvodnju šestostepenih automatskih transmisija za Sorento, kao i test stazu dugačku 3,2 km.

Fabrika je tek nastavak Kijinih napora na američkom tržištu, jer su od 2002. godine uložili više od 1,3 milijarde američkih dolara u različite kapacitete, između ostalog i u jedan od najmodernijih dizajnerskih centara u Irvinu, u Kaliforniji, zatim u R&D centar u Ann Arboru, u saveznoj državi Michigan i test poligon u kalifornijskoj pustinji Mojave.

Od ulaska na američko tržište Kia se može pohvaliti sa rastom tržišnog udela već 14 godina za redom kao i 50-odstotnim rastom u oktobru ove godine u odnosu na oktobar 2008. godine. Zadnji kvartal ove godine je najbolji kvartal u istoriji Kia Motors America, a Kia je samo jedan od tri proizvođača koji su ove godine zabeležili rast u odnosu na 2008. godinu.čitanja : 673Komentari

U poslednje vreme je moderno ovako kititi jubilarne automobile, kao kovceg za sahranu!!

Autor lok 17 Nov 2009, 17:26