home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Volkswagen je objavio da će njegova Automotive Division investirati oko 25,8 milijardi EUR u naredne tri godine, od čega će investicije u zgrade, fabrike i opremu iznositi čak 19,9 milijardi EUR, i čak polovina od ovog iznosa biće investirano u Nemačkoj.

Osim investicija u infrastrukturu, ostatak investicija predstavljaju kapitalni troškovi razvoja, što je osnova investicionog plana za 2010. do 2012. godinu, o čemu je Upravni odbor razgovarao na sastanku 20. novembra.

Od većinskog iznosa za zgrade, fabrike i opremu, Automotive Division planira da uloži u modernizaciju i proširenje broja proizvoda kompanije. Osnovni akcenat je na novim modelima, modelima naslednicima i varijantama modela u skoro svim klasama vozila, baziran na multi-brend modularnoj strategiji matrice. Kompanija navodi da sistematski proširuje svoju inicijativu novih modela na nova tržišta i segmente.

U pogledu pogonskih delova, VW navodi da će nova generacija motora doneti nova poboljšanja u performansama, potrošnji i emisiji gasova. Takođe, dosta će se uložiti i u kapacitete automatske transmisije.

Takođe, čak 6,6 milijarde EUR biće investirano u tzv. "cross-product technologies" u naredne tri godine. Zbog visokog kvaliteta i ciljeva smanjenja troškova, VW navodi da novi proizvodi zahtevaju modifikacije u fabrikama za presovanje i farbanje, kao i glavne fabrike. Pored proizvodnje, investicije se planiraju za oblasti razvoja, osiguranja kvaliteta, efikasne isporuke delova i IT.

Izvor : Economy.rs

Foto : Volkswagenčitanja : 558Komentari