home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U pogonima Fabrike automobila u Kragujevcu, gde je 14. novembra izbio požar, danas je normalizovana proizvodnja "punta".

Generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević kaže da će proizvodnja startovati punim kapacitetom i, kao i pre požara, dnevno će se montirati 120 "punta".

On je napomenuo da je juče počela probna proizvodnja "punta" i dodao da je fabrika uradila internu procenu i da šteta od požara iznosi oko 95 miliona dinara.

"To je procena naših stručnjaka, ali još ništa zvanično nismo dobili od istražnih organa, a ni osiguravajuće društvo još nije dalu svoju procenu", rekao je Radojević i dodao da je fabrika Zastava osigurana kod kompanije "Dunav osiguranje", kao i kompanija Goša, koja je izvodila radove u fabrici automobila kada je izbio požar.

U požaru, koji se dogodio u starom delu proizvodne hale, a koja se nalazi izmedju modernizovanih pogona Lakirnice i Montaže, izgorelo je devet školjki za automobil "punto", urušeno je 200 kvadratnih metara krova, a oštećeni su transporter za prenos vozila i elektro-instalacije.

Montaža "punta" u Kragujevcu počela je aprila ove godine i do danas je, prema rečima Radojevića, proizvedeno i prodato oko deset hiljada tog vozila, koje se proizvodi sa motorima na benzin, dizel i na gas.

Autor : Tanjug.rsčitanja : 556Komentari