home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nemačka grupacija Dajmler, u okviru koje posluje "Merecedes-Benc", namerava da prebaci deo proizvodnje u SAD.

Preseljenje se odnosi na gotovo petinu proizvodnje najprodavanije C-klase iz nemačke fabrike Sinelfingen u pogon u Alabami u SAD počev od 2014. godine, a kao razlog za preseljenje Dajmler je naveo da želi da montažu približi glavnim prodajnim regionima i da smanji posledice fluktuacije kursa dolara.

"Sa strateške i ekonomske tačke gledišta, taj korak je apsolutno neophodan za 'Mercedes-Benc' da bi ostao konkurentan i iskoristio šanse za veći rast", izjavio je direktor Dajmlera Diter Ceče.

Najnovija odluka odražava trend među proizvođačima automobila koji sele proizvodnju u nove centre, kako bi izbegli teže posledice promena kursa i iskoristili prednosti nižih troškova proizvodnje i radne snage.

Jak evro u poređenju sa dolarom i američkom funtom izaziva veliku zabrinutost, posebno među nemačkim proizvođačima luksuznih automobila kao što su Merecedes i BMW, budući da oni najveći deo proizvodnje imaju u Nemačkoj, ali dosta izvoze u SAD, Britaniju i Kinu.

Proizvodnja C-klase vozila tipa sedan za tržišta Evrope i drugih modela i verzija iz C-klase u budućnosti će biti koncentrisana u Bremenu, koji će postati glavni centar za vozila iz te serije.

Dajmler planira da buduću proizvodnju C-klase obezbeđuje u Bremenu sa 60 odsto, 20 odsto u Tuskalusi, 10 odsto u Kini i isto toliko procenata u Južnoafričkoj Republici.

Dajmler je, inače, otvorio svoju jedinu američku fabriku u Tuskalusi 1997. godini, u kojoj izrađuje sportsko-terenska vozila Mercedes M-,R- i GL-klase. U tom pogonu je lane izrađeno oko 153.000 vozila. Čuvena firma je minule godine u SAD prodala oko 251.000 automobila, a prodaja u svetu bila je 1,13 miliona vozila.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Mercedesčitanja : 664Komentari

Good morning! I own blog tunado.net and wonder if you are open to partnership, if the answer is yes please contact the email newtechsound@hotmail.com congratulations on blogs.

Autor Rogerio 03 Dec 2009, 16:01