home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Kompanija Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora d.o.o. na ovogodišnjem Festivalu nauke od 4. do 6. decembra na prostoru od 30 m2 u RK Kluz predstavlja najkraći automobil na svetu.

Novi smart fortwo postavlja standarde u svojoj klasi u domenu udobnosti, lakoće upravljanja, bezbednosti i zaštite životne okoline. U pitanju je vozilo sa najmanjom emisijom C02 88 gr po km3 i najmanjom dužinom od svega 2, 6 m.

Kompanija Mercedes-Benz u saradnji sa studentskim timom SMOR sa Fakulteta organizacionih nauka predstavila je i Simulator vožnje.

Simulator Drive On je projekat kojim se ovaj tim studenata predstavio na takmičenju Imagine Cup Microsoft u Koreji i počiva na izumu koji omogućava obuku početnika ali i iskusnih vozača putem simulacije različitih scenarija okruženja, vremenskih uslova i gužve u saobraćaju. On ujedno utiče i na smanjenje zagađenja vazduha, potrošnje goriva, na buku i stres.


Festival nauke privuče više desetina hiljada posetilaca svake godine zanimljivim postavkama, predavanjima i eksperimentima. Na njemu učestvuje više od 250 naučnika iz 22 naučne institucije, među kojima je preko 30 gostiju iz inostranstva.

Tokom 4. 5 i 6. decembra predstavljen je svet nauke kroz 28 zanimljive naučne postavke iz najrazličitijih oblasti: fizike, hemije, biologije, astronomije, genetike, fizičke hemije, psihologije, geologije i automobilske industrije.

Mercedes-Benz PRčitanja : 942Komentari