home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sanacija naprslina na nosaču mosta Gazela u Beogradu biće završena do 8. februara, izjavio je generalni direktor Javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak, ističući da je saobraćaj na mostu trenutno bezbedan.

"Sanacija mosta će trajati 15 dana, od čega se pripreme vrše 10 do 12 dana, a samo zavarivanje pukotina će trajati dva do tri dana", rekao je on agenciji Beta i dodao da će Putevi Srbije za te radove izdvojiti 17 miliona dinara.

Kako je objasnio, zavarivanje pukotina, koje su otkrivene prilikom rutinske kontrole mosta koja se radi svakih mesec do dva meseca, planirano je za naredni vikend.

Drobnjak je ponovio da su Putevi Srbije u četvrtak, u saradnji sa saobraćajnom policijom i Sekretarijatom za saobraćaj Beograda, preventivno, zbog bezbednosti, zabranili teretni saobraćaj, nosivosti veće od 3,5 tona, preko mosta u smeru ka Novom Beogradu. Zabranjen je i sav motorni saobraćaj srednjom trakom ka Novom Beogradu, dok je za ostale dve trake u tom pravcu uvedeno ograničenje brzine na 40 kiklometara na sat.

Autor : Beta.rsčitanja : 762Komentari

Kao inzenjer mogu da vam kazem da ce Gazela u narednom periodu biti apsolutno bezbedna OSIM u onih par sekundi dok se bude rusila, a to je statisticki zanemarljiv period u odnosu na sve one godine tokom kojih nas je verno i bezbedno sluzila. Dakle, bez brige :).

Autor Saint. 29 Jan 2010, 20:05

@ Saint

LOL!!! vrh!! LOL!

Autor Nedjo 30 Jan 2010, 00:07

Kakva gomila budalaština. Most se proverava na svakih mesec - dva? Pa jel se proverava na jedan ili na dva meseca, ili kad se nekom digne? Ili kad se neko seti? Ili kad nešto pukne?

Treba mostu da otpadne noga da bi se mi setili da odemo da prosimo u neku banku za kredit da nogu popravimo...

A ta neka banka će nam kredit dati, pod uslovom da školujemo cigančiće koji ispod mosta žive...

Ne zna se ko je tu veći moron... A ne zna se ni šta će biti kad se most sruši, ali neko evidentno želi da se i to dogodi...

Autor zoki 30 Jan 2010, 12:33