home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Delta Automoto, generalni uvoznik Honda automobila za Srbiju, obeležio je Dan planete Zemlje, organizujući edukativnu promociju hibridnog modela Insight u atrijumu šoping mola Delta city.

Cilj ove postavke je podizanje ekološke svesti vezano za korišćenje ekoloških automobila, ali i za sve druge aspekte brige o životnoj sredini.

Centralni deo ove ekološke postavke je Honda Insight, najpristupačniji hibridni model na našem tržištu. Pored same cene, isplativost ovog hibridnog modela ogleda se i u manjoj potrošnji goriva, nego što je to slučaj kod klasičnih automobila, te je tako prosečna potrošnja Honde Insight samo 4,6 l bezolovnog benzina na 100 km kombinovane vožnje. Niska potrošnja goriva znači i nisku emisiju štetnih gasova i prijateljski odnos prema okolini u kojoj živimo.

Hibridni modeli su modeli budućnosti i njihova popularnost širom sveta ubrzano raste. Zbog njihove isplativosti, kako za vlasnike tako i za okolinu, mnoge države u svetu daju podršku vozačima hibridnih automobila. I u našoj zemlji se najavljuju podsticajne mere u smislu subvencionisane kupovine hibridnih automobila od sredine ove godine.

Postavka u Delta city-ju bila je i odlična prilika da se svi posetioci podsete na još neke aspekte zaštite životne sredine. Prolaznicima su deljene zelene jabuke sa ekološkim porukama o načinima da se uz male, zaista neznatne promene svakodnevnih aktivnosti i navika, doprinese uštedi prirodnih resursa i mnogo zdravojoj okolini. Osim poruka o smanjenju emisije CO2 iz automobila, bilo je i onih koje se tiču upotrebe platnenih torbi umesto plastičnih kesa, reciklaže, štednje toplotne energije i pijaće vode.

PR Delta Automotočitanja : 745Komentari