home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Peti Belgrade Design Week (31. maj - 5. jun) održava se pod nazivom SMART2. Na ovogodišnjem BDW "smart fortwo" vozilo koje na najpametniji način rešava problem parkiranja u gradu, predstavljeno je najširoj publici.

smart fortwo je u očima dizajnera okarakterisan kao "uspešan" dizajn jer poseduje karakter, izdvaja se iz mase i iznad svega je originalan. Zbog toga nije ni čudno što je smart uvršten u kolekciju Muzeja moderne umetnosti u NewYorku (MOMA), kao dizajn koji čuva duh vremena 90-tih. 

smart fortwo objedinjuje sve ono što se smatra dobrim dizajnom. Izgleda praktično, napredno i iskreno. Poseduje snažnan emotivni pečat koji pleni na prijatan i pozitivan način.

Stvaranje koncepta predstavljalo je poseban izazov za dizajnere od samog starta. Cilj je bio ne samo izaći sa nečim potpuno novim i naprednim, što bi isticalo lični stav, već nešto što će odraziti ideju u konkretnoj formi. smart fortwo treba da probudi pozitivnu znatiželju uz uzbudljivi doživljaj samog proizvoda. Cilj je dopreti do ljudi na pozitivan način, formom koja predstavlja kratko i ujedno nesvakidašnje udobno vozilo sa dva sedišta, koje u isto vreme predstavlja ozbiljno vozilo sa vrhunskim performansama.

smart je van svake klase. Pored funkcionalnosti i praktničnosti, ovaj koncept pokazuje pozitivni stav prema životu i karakteriše vlasnike smart vozila kao: dobro informisanu osobu sa modernim načinom razmišljanja i osećajem odgovornosti. smart fortwo predstavlja formu idealne urbane mobilnosti današnjice. On je deklaracija nezavisnosti automobilizma, jer pruža efekat da je to vozilo koje poseduje sve što je čoveku neophodno u gradu. 

Beogradska nedelja dizajna jedina je konferencija na svetu koja na ovaj način okuplja najveće kreativce i svetske mislioce današnjice, zbog čega je ove godine i od britanskog dnevnika Financial Times dobila priznanje za najbolju svetsku kreativnu konferenciju.

Neki od predavača ovogodišnje konferencije BDW-a, koji svojom vizijom, talentom i idejama menjaju i oblikuju svet, su: Bjarke Ingels, danski arhitekta koji je projektovao paviljon za Dansku na Expo 2010; Marti Guixe, poznati španski dizajner i arhitekta; Ola Rune iz švedskog dizajn tudija CKR; iz Nemačke dolaze Werner Aisslinger, Wilkhahn, Weiss-Heiten i Stylepark, i pored njih još dvadesetak predavača iz Italije, Turske, Izraela, Holandije i Austrije.

PR Mercedes-Benzčitanja : 791Komentari