home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Zvanično je počela proizvodnja novog Auris-a Hybrid Synergy Drive (HSD - hibridnosinergetski pogon), prvog potpunog hibridnog vozila proizvedenog u Evropi. Toyotina fabrika u Burnastonu, Derbyshire (Velika Britanija), proizvodiće novi Auris sa HSD kako bi podržala očekivanu prodaju u Evropi od 30000 vozila za celu godinu.

Ovaj automobil biće lansiran u 32 zemlje širom Evrope, dok će isporuke prvim kupcima početi u julu. Ovom događaju prisustvovaće publika od preko 300 zaposlenih i pozvanih gostiju, uključujući nacionalne i lokalne vlasti, lokalnu zajednicu, poslovne partnere i predstavnike iz medija. Didier Leroy, predsednik Toyota Motor Europe (TME), pohvalio je kvalitet i snagu operacija u Velikoj Britaniji: „Velika Britanija je pokazala da je dragocen poslovni partner. Posle gotovo 20 godina iskustva u proizvodnji, članovi TMUK (Toyota Manufacturing United Kingdom) tima i dalje pružaju kvalitet, efikasnost i fleksibilnost koji su potrebni za usklađivanje sa zahtevnim standardom do kojeg drže naši kupci u Evropi. Novo poglavlje se danas otvara u Britaniji, tradicionalna postojbina industrijskih inovacija postaje dom proizvodnje prvog potpunog hibridnog vozila za Evropu.”

Katsunori Kojima, TMUK izvršni direktor, naglasio je: „Ovo je dan kada Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK) ponosno proslavlja zvaničan početak proizvodnje Auris-a Hybrid Synergy Drive, još jednog modela vrhunskog kvaliteta koji će se proizvoditi u Britaniji. Za proizvodnju vozila svetske klase potreban je takav tim, a posvećenost i maksimalno angažovanje naših članova bilo je od vitalnog značaja. Kao model održive fabrike za Toyotu u Evropi mi ćemo zaista biti ekološka (eko) fabrika sa eko orijentisanim ljudima koji prave eko automobile.”
U govoru pred današnju proslavu, časni dr Vince Cable, državni sekretar za poslovanje, inovacije i struke izjavio je: “Toyotina odluka da Burnaston postane jedina fabrika na svetu koja će praviti hibridni Auris je jaka potvrda da će Velika Britanija biti baza proizvodnje automobila sledeće generacije.”

“Tako se svim proizvođačima šalje poruka sledeće sadržine: ako niste u Velikoj Britaniji, propustićete svu snagu i stručnost koje ona ima da ponudi.”

Novi Auris HSD predstavlja tehnologiju hibridnosinergetskog pogona u matičnom modelu Toyotine game. Novi hečbek sa 5 vrata opremljen je prvim i jedinim potpunim hibridnim pogonskim sklopom u vrlo konkurentnom C segmentu. Toyotino ekološko vođstvo u opštem toku ka održivom kretanju ogleda se u hibridnosinergetskom pogonu koji služi kao ključna tehnologija primenljiva na sve buduće modele.
HSD ima koren u prvoj generaciji Prius-a, prvom hibridnom vozilu iz masovne proizvodnje na svetu, koje je lansirano u Japanu 1997. godine i u Evropi 2000. godine, obeleživši vrlo važan početak razvoja pogonskih sklopova vozila i održivog kretanja. Lansiranje Auris-a HSD je veliki korak u implementaciji Toyotine tehnologije potpunog hibridnog pogona kroz celu gamu modela i to u najranije mogućem roku u dvehiljadedvadesetim godinama.

Sa vodećom u klasi potrošnjom/uštedom goriva Auris HSD pokazuje potrošnju goriva od samo 3.8 l/100km i neverovatnom niskom emisijom CO2 od samo 89g/km koja u nekim državama utiče na veliku uštedu prilikom plaćanja poreza i/ili taksi. Osim toga, Auris HSD ostvaruje značajno niže emisije azotnih oksida (NOx) i čvstih čestica (PM) od vozila sa dizel motorom uporednih performansi. Novi Auris HSD biće sklapan u fabrici Toyota Manufacturing UK u Burnastonu, Derbyshire, dok će efikasni benzinski motor od 1.8 litara sa sistemom hibridnog sinergetskog pogona (Hybrid Synergy Drive) biti izrađivan u Deeside, Severni Vels. Otvorena 1992, fabrika u Burnastonu bila je Toyotina prva fabrika u Evropi, a sada će postati prva fabrika koja proizvodi potpuno hibridna vozila u Evropi. Auris HSD biće izrađivan na istoj proizvodnoj liniji kao i Auris na benzinski i dizel pogon, pored Avensis-a.

Kvalitet ostaje apsolutni prioritet u TMUK i sve tehnike proizvodnje su preispitane kako bi se zadržao najviši standard kvaliteta, izdržljivosti i pouzdanosti izrade vozila. Novi postupci testiranja kvaliteta su ustanovljeni u fabrikama Deeside i Burnaston, koji pokrivaju oblasti specifične za rad hibridnih vozila. TMUK je model održive fabrike za Toyotu u Evropi, koja svodi na minimum korišćenje prirodnih resursa i egzistira u skladu sa prirodnim okruženjem. TMUK je deo sveobuhvatnog Toyotinog pristupa održivom radu od 360° koji pokriva celokupan životni ciklus vozila: od dizajna, kroz proizvodnju, prodaju, vožnju i reciklažu vozila. TMUK predstavlja ukupnu investiciju od preko 1,85 milijardi funti (2,2 milijarde evra) i jedna je od devet Toyotinih proizvodnih kompanija u velikoj Evropi. TMUK prevazišla je proizvodnju tri miliona vozila u junu 2010.

PR Toyotačitanja : 845Komentari

Zelim ovaj automobil.

Autor Moje ime 30 Jun 2010, 01:32