home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Japanski "Micubiši" krenuo je u proizvodnju električnog vozila "i-MiEV" za izvoz u Evropu u svojoj fabrici "Mizušima", u Kurašiki, u okviru plana da do kraja marta naredne godine evropskom tržištu ponudi 5.000 električnih vozila.

"Micubiši" očekuje da će isporuka modela "i-MiEV" za tržište SAD početi u novembru naredne godine, a u Evropu početkom 2011.

Cena tog automobila kretaće se od 33.000 do 35.000 evra, a pošto je reč o "zelenim" automobilima, očekuje se da će vlade mnogih zemalja odboravati popust za nabavku tih kola i da će njegova cena biti oko 30.000 evra.

U "Micubišijevoj" fabrici takođe će se izrađivati električna vozila za francusku udruženu kompaniju "Pežo-Sitroen", kao i model "iOn" za robnu marku "Pežo" i C-ziro za brend "Sitroen." 

Predsednik "Micubišija" Osamu Masuka izjavio je da će kompanija uskoro objaviti izradu novog komecijalnog vozila na električni pogon. 

U ranije objavljenom planu kompanija je najavila da će njena proizvodnja hibrida sa utičnicom i električnih vozila u ukupnoj proizvodnji dostići 20 odsto do 2020. godine, ali će taj program biti promenjen imajući u vidu da popularnost električnih vozila sve više raste na američkom tržištu.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Mitsubishičitanja : 823Komentari

30-35k evra? Samo 5000 komada? Pa moracemo da cekamo renault z.e. mi u srbistanu definitivno

Autor joca 07 Okt 2010, 21:55