home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Japanska "Tojota", najveći prodavac hibridnih kola na svetu, predstavila je američkim dilerima elekrično sportsko-terensko vozilo RAV4, razvijeno sa partnerskom američkom kompanijom "Tesla motori", u okviru priprema podsticanja prodaje unapređenih automobila, prenele su agencije.

Kompanija "Tesla", koja je ovog meseca preuzela bivšu "Tojotinu" fabriku u Frimontu u Kaliforniji, obezbeđivaće za novi sportsko-terenski automobil baterije, motor i elektronsku kontrolu. 

Pored električnog RAV4, "Tesla" će litujum-jonskim baterijama i drugim komponentama snabdevati električnu verziju "Dajmlerove" robne marke "Smart" i mali automobil "Mercedes" A-klase.

Električni RAV4, koji "Tojota" planira da prodaje u SAD od 2012. godine, pokazan je na "Tojotinom" godišnjem sastanku dilera u četvrtak u Las Vegasu, izjavio je izvršni direktor "Tesle" Elon Mask, koji se pojavio sa predsednikom "Tojote" Akio Tojodom.

"Tojota", najveći proizvođač kola na svetu, kupila je ove godine za 50 miliona dolara akcije u "Tesli", sa sedistem u Palo Altu, u Kaliforniji, u okviru razvijanja saradnje na razvoju i proizvodnji vozila na baterije.

Autor : Tanjug.rsčitanja : 753Komentari

super stvar, a posebno ovo Tesla Inside ... hehe

Autor joca 11 Okt 2010, 14:05