home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Prvi čovek Fiata Sergio Marchionne, koji upravlja Chryslerom (po ranijim najavama, Fiat će tokom 2011. povećati udeo u Chrysleru sa sadašnjih 20 na 35 odsto), izjavio je, prilikom predstavljanja finansijskih rezultata Chrysler Groupe za treći kvartal ove godine, da se razmatra korišćenje platforme novog Jeepa Grand Cherokee za više novih modela, među kojima su i Fiat, Alfa Romeo i Maserati SUV.

Platforma je razvijena u saradnji sa Chryslerovim bivšim partnerom Mercedesom, a i 2011 Dodge Durango se bazira na novom Grand Cherokeeju. 

Ako ovi novi modeli dobiju zeleno svetlo, njihovo pojavljivanje na tržištu se navodno može očekivati već tokom 2012. godine, dok bi se proizvodnja najverovatnije odvijala u Jefferson North fabrici u Detroitu.čitanja : 1043Komentari

Prave lanciu thesis na platformi 300C, sad ce da prave ove SUV modele na bazi GC, kad ce nesto da urade za chrysler, osim sto koriste njihove platforme?

Autor Damko 09 Nov 2010, 16:19

@Damko,
Dace im motore male litraze, Twin air tehnologiju, JTD, platorme za manje modele za proboj na evropsko trziste...

Autor Uros Cuore Sportivo 09 Nov 2010, 16:47

Uostalom imali su vremena da od Mercedesa nauce nesto o velikim automobilima i komercijalnim vozilima,sad od Fiata i o malim.Ako sad nesto ne urade,ko ce im pomoci..

Autor Uros Cuore Sportivo 09 Nov 2010, 16:57

@Uros Cuore Sportivo
Prema najavama chrysler se nece vise prodavati u Evropi, tu ce svoje mesto prenaci lancia sa svojim modelima baziram na chrysleru, a chrysler za americko trziste nece razvijati neke male automobile tako da nece imati gde da stavi motor od 1000 cm3. Pa nece ga valjda u 300C?
JTD kod americkih kupaca ne predstavlja neku bitnu stvar, malo je onih koji ce se odluciti za dizel motor u USA, misljenja sam da ce fiat vrlo brzo da gurne chrysler u provaliju nad kojom se vec jedno vreme nadvio.
Razumem ja kad kazes: "Ako sad nesto ne urade,ko ce im pomoci..", ali mislim da je fiat u ovaj posao usao cisto da iskoristi sve sto moze od chryslera (platforme, motore velike kubikaze, dilersku mrezu), a da zauzvrat ne ponudi nista.

Autor Damko 09 Nov 2010, 17:10

Ali eto,prakticno ce svoju veliku limuzinu prodavati u Evropi pod Lancijinim znakom,ima tu interesa za obe strane(Lancia od Theme i saradnje sa Fiat/Alfa/SAAB nije imala srece sa segmentom vise srednje klase,a Krajsler ce uzeti vec svoj deo kolaca).Dalje,sigurno ce imati pristup dilerskoj mrezi i servisima Fiat grupacije u Evropi,prilikom distribucije svojih modela. Ni Mitsubishi I-Miev nije niko mogao da zamisli u Americi pa su ga sad povecali za siroke americke zadnjice,sto ne bi mogao i mali ekonomicni benzinac kao prelazno resenje.JTD ugradis u Chirokija i ostale modele pa prebacis ovde,kad je valjao Opelu sto ne bi i njima. Kapiram ja tebe,ali ako se i oni sami ne iscimaju da nadju sebi interes i korist od Fiat-a,sta da im radim.

Autor Uros Cuore Sportivo 09 Nov 2010, 17:37

@Damko

I ne ocekuje se da Amerikanci budu zainteresovani za FIAT-ovu dizel tehnologiju vec da se ta tehnologija nadje u Chryslerovim modelima za Evropu.

Autor milan 09 Nov 2010, 19:32

fiatovi dizel motori uopste nece biti u ponudi u americi

Autor mile antena 09 Nov 2010, 20:53

Mogu da zamislim fiat i lanciju kao suv, ali maseratti ne mogu, nekad nisam mogao ni porsche da zamislim kao terenca, ali...

Autor Dejan L 09 Nov 2010, 21:05

Sam da Alfa Romeo SUV ne bude onaj frik sto se pojavio na ovom blogu pre dosta vremena.

Autor Dejan 10 Nov 2010, 15:06