home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanska "Tojota" besplatno će popraviti oko 650.000 modela "prijus" u svetu, zbog greške na pumpi za hlađenje, koja može da dovede do toga da se najprodavaniji hibrid pregreje i izgubi snagu, saopštila je kompanija.

Kampanja popravke pokriva automobile "prijus" za modele od 2004. do 2007. godine. Većina kola pozvanih na tehnički pregled, oko 378.000 jedinica, nalazi se u SAD, 180.000 u Japanu i 70.000 u Evropi. 

"Tojota" će pokriti troškove popravke, uključujući i više od 100 dolara za rad na svakom "prijusu", koji se popravalja u američkim servisima.

Japanska kompanija objavila je da do sada nije dobila nijedan izveštaj o incidentu, ili povredama zbog problema sa pumpom, kojom cirkuliše tečnost za hibridni sistem.

"Tojota" je saopštila da će početi da obaveštava vlasnike "prijusa" početkom decembra da mogu da poprave vozilo.

Popravka "prijusa" objavljena je na kraju godine u kojoj se najveća globalna auto-kuća bori da se distancira od štete izazvane serijom masovnih opoziva kola.

Od prošlog novembra "Tojota" je opozvala oko 14 miliona vozila u svetu, uključujući oko 11 miliona automobila u SAD, zbog tehničkih problema, u najvećem broju slučajeva zbog greške na pedali za gas i iznenadnog ubrzanja vozila.

"Tojota" se suočava sa stotinama tužbi u SAD.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Toyotačitanja : 991Komentari

Toyota više nije toyota!!!
Tu čast kvaliteta i pouzdanosti automobila sa istoka preuzima Honda

Autor Dejan L 30 Nov 2010, 13:34

hi hi hi...
nema više nedodirljivih

Autor miki 30 Nov 2010, 15:57