home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sektor za automobile Fiat Grupe (Fiat Group Automobiles SpA – Turin, Italija) i Adam Opel GmbH (Riselhajm, Nemačka) potpisali su ugovor kojim se Fiat obavezao da snadbeva vozila sastavljena od nekoliko varijanti Opela od početka decembra 2011. godine.

Ovaj model će zameniti Opel Combo light model komercijalnog vozila čije se proizvodnja završava u četvrtom kvartalu 2011 godine. Novi model, baziran na istoj platformi kao i Fiat Doblo modeli, biće proizveden u fabrici u Tofasu, u Bursi u Turskoj gde se trenutno odvija proizvodnja Dobla. Početkom januara 2012. godine novi modeli će biti prodavani kod Opel i Vokshol dilera širom Evrope i na drugim tržištima širom Severne Amerike .

Opel i Vokshol će zadržati ime modela "Combo" a za ovaj model se planira i još nekoliko izvedbi, uključujući teretne kombije, putnička vozila i manja teretna komercijalna vozila (chassis cab). Dizajnerski tim iz Vokshola/Opela u Riselhajmu u Nemačkoj je aktivno uključen u razvoj novih modela i radi zajedno sa grupom inženjera i dizajnera pri Fiat Grupi stacioniranih u Turinu u Italiji. 

Projekat zahteva početnu nabavku od 6,000 modela u 2011. godini. Programom je planirano da bude pokrivena nabavka od najmanje 250,000 vozila. Ovo ce povećati ukupnu proizvodnju platforme vozila u fabrici u Tofasu na 1,3 miliona vozila. Tofas je zajednički poduhvat izmedu Fiat Grupe i Kok Holdinga (Koc Holding) iz Turske koji je uspostavljen 1968. godine.

PR Opelčitanja : 1087Komentari